Kamp Aleksandar Nikolić 34. put

Izvor: B92, 11.Jun.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamp 'Aleksandar Nikolić' 34. put

Košarkaški kamp profesor Aleksandar Nikolić biće održan po 34. put, od 28. juna do 27. avgusta na Zlatiboru, najavili su u Beogradu organizatori tog događaja.

Domaćin najstarijeg domaćeg kampao ove godine po prvi put biće Sirogojno. Kako su naveli ljudi iz Amaterskog košarkaškog kluba Aleksandar Nikolić, do preseljenja sa Golije došlo je zbog boljih uslova za smeštaj koje nudi Sirogojno.

Izvršni direktor kampa Željko Kuzmanović izrazio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zadovoljstvo načinom na koji su u javnosti propraćene dosadašnje aktivnosti kampa i dodao da će se svi potruditi da se kamp što bolje razvije.

"Ove godine smo doživeli veliki gubitak, pošto je preminuo osnivač i duša našeg kampa, ugledni košarkški radnik Mihailo Pavićević. Imamo obavezu prema njemu da kamp zadrži mesto koje ima u sistemu srpske košarke", rekao je Kuzmanović na konferenciji za novinare koja je održana u sali Sportskog društva Radnički na Crvenom krstu.

Programski saradnik kampa Bratislav Đordjević naglasio je da će ove godine kamp doživeti brojne promene sa ciljem da polaznicima pruži najbolje moguće uslove za dalji rad.

"Jedna od najvažnijih novina koje uvodimo je formiranje informativnog portala na internetu pomoću kojeg ćemo biti u prilici da stalno razmenjujemo stručna mišljenja", napomenuo je Đordjević.

On je podsetio da se kamp, koji nosi ime jednog od najvećih košarkaških stručnjaka, legendarnog profesora Aleksandra Nikolića, oduvek izdvajao od ostalih po tome što su na njemu sa decom radili najeminentniji domaći stručnjaci.

"Naša želja je da kamp u budućnosti ne bude sezonski, već da traje tokom cele godine. Takođe, planiramo da pratimo razvoj talentovanih košarkaša od predškolskog uzrasta do završetka perioda adolescencije. Samo tako srpska košarka će moći i u budućnosti da iznedri nove zvezde", zaključio je Đordjević.

Posebno zadovoljstvo organizatorima će, kako je naglašeno, prirediti tradicionalni dolazak dece sa Kosova na kamp.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.