Kadetkinje iz Vrbasa prve u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2017, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadetkinje iz Vrbasa prve u Vojvodini

Ženski košarkaški klub Vrbas okuplja oko 90 košarkašica u svim uzrasnim kategorijama, a kruna ove sezone je titula vojvođanskih prvaka vrbaških kadetkinja.

Kadetkinje košarkaškog kluba Vrbas uspele su da osvoje titulu prvaka Vojvodine sa samo jednim porazom i to na gostovanju u Zrenjaninu protiv drugoplasiranog "Proletera 023".

Odlična igra tokom čitave sezone donela je klubu priznanja za najboljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trenera, igračicu i šuterku Sofiju Radojčin koja ističe da je timski duh bio najznačajniji za njenu titulu.

"Svi smo pođednako uključeni i svako od nas daje svoj maksimum na treninzima kako bismo bili što bolji na takmičenjima i utakmicama. To što sam ja najbolji šuter to je i zasluga svih ostalih igrača u timu," kaže Sofija.

Naporan i neizvestan je bio prvi deo sezone kada su utakmice uglavnom igrane u gostima, a presudna je bila pobeda u gostima protiv Pančeva izborena u poslednjoj četvrtini sa osam poena razlike.

Trener kadetkinja Veljko Perović kaže da je ova titula odličan podstrek za devojke, naročito zato što su u ekipi igračice koje su dvehiljade i prvo i dvehiljade i drugo godište, a veliki broj ostaje u timu i za sledeću sezonu.

"Sa selekcijom kadetkinja smo u prvom delu sezone zabeležili sve pobede. Tome su, naravno, doprinele igračice koje su talentovane. Nije bilo teško neke zamisli sprovesti u delo," izjavio je trener Perović.

Kadetkinje već sledeće nedelje počinju pripreme za kvalifikacije za jedinstvenu kadetsku ligu Srbije. Pored ovog uspeha ženski košarkaški klub Vrbas osvojio je i tutulu pokrajinskih šampionki u mlađoj kategoriji do dvanaest godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.