KSS i klubovi udruženi: Bez privatnih lica u vlasništvu ABA lige!

Izvor: RTS, 03.Jun.2015, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KSS i klubovi udruženi: Bez privatnih lica u vlasništvu ABA lige!

Košarkaški savez Srbije (KSS) i srpski klubovi učesnici regionalnog takmičenja pozvali su rukovodstvo ABA lige da transformacija takmičenja bude usklađena sa zahtevima Fibe i standardima Evrolige.

To praktično znači da KSS, Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Metalac insistiraju da privatnih lica nema u vlasništvu takmičenja, kako zahteva Fiba, jer bi u protivnom bili suočeni sa sankcijama, među kojima je i zabrana nastupa reprezentacije na Evropskom prvenstvu.
"Srpski nacionalni košarkaški interes je nesmetano učešće reprezentativnih selekcija na svetskim i evropskim prvenstvima. Svi klubovi i nacionalni košarkaški savezi saglasni su da sve odluke usklađuju u odnosu na taj najviši srpski košarkaški interes", navodi se u saopštenju posle današnjeg sastanka u Kući košarke.
Ujedno, srpski klubovi, učesnici regionalnog takmičenja i nacionalni košarkaški savez apeluju na uključene strane da se nastave razgovori, kako bi se došlo do rešenja prihvatljivog za Fibu, klubove učesnike regionalne lige i nacionalne saveze sa prostora bivše Jugoslavije.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.