Junaci, Srbija veruje u vas!

Izvor: MozzartSport.com, 10.Sep.2014, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junaci, Srbija veruje u vas!

(OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ ŠPANIJE)

O tome kako je jedan čovek napravio vrtoglavu promenu na brazilskoj klupskoj i reprezentativnoj sceni imali ste priliku nedavno da čitate, a sada sledi analiza srpskog nacionalnog tima i najava onog što bi moglo da se dogodi.

Taman kada se gotovo kompletan košarkaški svet oprostio od Orlova i Grcima unapred uknjižio plasman u četvrtfinale, puleni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Saleta Đorđevića zaigrali su najbolju košarku na turniru i do tada nezaustavljivim Helenima očitali lekciju koju će dugo pamtiti.

Ali, naš tim ne sme da stane sada! Ono što definitivno ne bi trebalo da se dogodi jeste da ponovo proradi čuveni mentalitet sa našeg podnevlja i pomislimo kako smo prvaci sveta već sada. Već da, baš kao u susretu sa Grčkom, Krle, Teo, Kalina, Bjelica, Raduljica i kompanija od samog starta zaigraju onako kako znaju i umeju i pokažu zube brazilskoj selekciji.

Baš kao i protiv sastava Focisa Kacikarisa, ceo svet je protiv Srba i u današnjem protivniku vidi apsolutnog favorita za pobedu. Baš kao što je Sale Nacionale jednom prilikom rekao:

"Drugi misle da smo mi autsajderi. Neka tako i govore. Moji igrači i ja znamo da nismo autsajderi". 

I upravo tako i treba da razmišlja svaki pojedinac koji čini roster Srbije. Utakmica koja je viđena u grupnoj fazi ne sme i ne treba da bude orijentir u ovom momentu. Puleni Rubena Manjana su tada imali furiozni start utakmice i na prepad su izbušili koš Orlova. Kasnije, kada su emocije u našem timu stabilizovale, kompletnu kontrolu dešavanja na terenu preuzeli su momci sa grbom dvoglavog orla na dresu, pa je Brazil vrlo brzo postao taj koji juri rezultat. Nažalost, nedostatak iskustva u završnicama i novi veliki preokret koji se desio na meču uslovio je da žuto-zeleni overe drugu poziciju na tabeli. Ali i iz toga naši su mnogo toga naučili.

Imali su dobru školu i u susretima sa Francuskom i Španijom, a kompletno stečeno znanje pretočeno je u gotovo savršenu igru protiv Grka.

Svesni su i Brazilci toga da im ovog puta neće biti dozvoljeno da od samog starta meča naprave veliku prednost, već da će se žestoka bitka voditi za svaku loptu, posed i koš.

"Srbija je igrala svaku utakmicu bolje i bolje. Sada neki njihovi igrači imaju znatno više samopouzdanja. Biće teško sigurno kao i što je bilo u grupi, ali možda neće biti toliko luda utakmica. Nismo uživo odgledali kompletnu utakmicu sa Grčkom, ali smo odradili skauting i imamo plan", rekao je Marselinjo Uertas.

Plejmejker Barselone nije želeo nikog posebno da izdvaja iz našeg sastava, ali zna ko su glavne pretnje.

"Teško je da izdvojim nekoga. Stvarno su talentovani. Imaju dosta igrača koji mogu da preuzmu stvari u svoje ruke. Teodosić, Bjelica i Bogdanović, uz centre, to su im glavni igrači. Igrači sa klupe donose dodatnu energiju, posebno u odbrani".

Što se Tea, Bogdana, Bjelice i Raduljice tiče, svi znaju da od njih praktično zavisi najviše. Međutim, svima je jasno da će za trijumf vredan polufinala biti potrebno više od dobre igre pojedinaca.

Baš kao protiv Grčke, presudiće poeni iz drugog plana. Treba nam još jedna izvrsna partija Kalinića, da se Stefan Marković konačno probudi i ne igra samo na momente. Igra Nenada Krstića, da još jednom izgara i pomogne Raduljici u rešavanja najtežih zadataka i da Stefan Jović ponovo bude na visini zadatka u odbrani. Uz sve to i Simonovićeve trojke sa priprema, kao dodatni odgovor na sve što Brazilci budu imali da "kažu". Jer, dobao deo njihove igre zavisi upravo od šuta spolja...

Potrebno je da se 12 pojedinaca ujedini i odigra vrhunskih 40 minuta, bez ustezanja, straha i preteranog respekta. Da se, pre svih, zaustave Barbosa i Markinjos, a potom i eventualna eksplozija Neta! Brazil jeste sastavljen od NBA asova, ali srce u junaka jače je od bilo koje prepreke na terenu, pa i one najveće.

"Verujem u ovaj tim. Pokazali su da znaju kako se dolazi do pobede. Snaga svih nas je u zajedništvu. Od svakoga se zahteva da da sebe i deo svog znanja. Samo tako možemo do pobede. Ne mora svako da pruži najviše, već svako da pokaže najmanje moguće što je potrebno da bi se došlo do polufinala", rekao je Đorđević na treningu pred utakmicu s Brazilom.

To je ono što će nam doneti uspeh - zajedništvo, ogromna želja i hrabrost... Da gledaocima i kritičarima pokažemo da utakmica sa Grčkom nije bio samo jedan dobar dan za nas, već početak jedne velike priče. Pobedničke!

Orlovi, verujemo u vas!

(FOTO: Fiba.com)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Rapsodija u belom

Izvor: MozzartSport.com, 11.Sep.2014, 09:55

(OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ ŠPANIJE)..Niko nema što Srbija imade!..Dan prepun šokova koji će košarkaški svet pamtiti mnogo dugo je za nama. Počeo je razornom demonstracijom sile Orlova, a završen potpunim raspadom Crvene furije, čime je kosmička pravda u potpunosti zadovoljena...Posle...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.