Jović: U Srbiji je veći pritisak, to je normalno

Izvor: N1 televizija, 30.Sep.2018, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jović: U Srbiji je veći pritisak, to je normalno

Srpski košarkaš Stefan Jović rekao je u intervjuu za košarkaški portal "Basketballsphere" da je najvažnije za Bajern da je sezonu otvorio pobedom, i to na teškom gostovanju.

Plejmejker Bajerna je na startu nemačkog šampionata u pobedi protiv Ulma postigao 17 poena, uz dve asistencije i jednu ukradenu loptu, za 19 minuta na parketu.

"Pre bih da govorim o timskom početku, ne volim da pričam o sebi, košarka je kolektivni sport. Prva utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u ovakvom takmičenju je izuzetno teška. Posebno zbog gostovanja na neugodnom terenu. Najbitnije je da smo dobili", objasnio je Jović.

On je dodao da se u Bajernu titule podrazumevaju.

"Ne samo da navijači i uprava imaju takve ambicije, već i igrači žele da ponove rezultate od prošle sezone. Neće biti lako, sve ekipe su motivisane kada igraju protiv nas. Na nama je da svakoj utakmici priđemo na isti način, da ne potcenjujemonikoga, da verujemo u rad i to pokažemo na terenu", dodao je plejmejker srpske reprezentacije.

Jović je istakao i da je veći pritisak osećao igrajući za Crvenu zvezdu i reprezentaciju Srbije.

"Veći je bio pritisak u Srbiji nego ovde. Sa te strane, ne samo meni nego svima nama koji dolazimo iz Srbije, to je normalno. Prošle godine sam imao i problem kada nije bilo presije. Bolje je da bude pritiska, nego bez njega", istakao je Jović.

Bajern će ove sezone nastupiti u Evrolige, sa klupe ih predvodi Dejan Radonjić, a evroligaško iskustvo u timu imaju i Stefan Jović, Vladimir Lučić i Nemanja Dangubić.

"I Maodo Lo i Leon Radošević znaju vrlo dobro kako je igrati u tom formatu sa 30 utakmica. Najbitnije je i da smo svi zdravi, na to nas podseća i povreda kolena Mačvana. Bićemo sve bolji kako sezona bude odmicala", rekao je Jović.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.