Jović: Sva deca treba da imaju uslove da se bave sportom

Izvor: JužneVesti.com, 17.Apr.2021, 16:29

Jović: Sva deca treba da imaju uslove da se bave sportom

Aktuelni reprezentativac Srbije u košarci Stefan Jović i bivši Željko Rebrača “skautirali” su mališane uzrasta od 7 do 10 godina u okviru Mozzartove besplatne škole košarke u “Šivari“. Jović, koji je rođeni Nišlija, prisetio se svojih početaka i rekao da bi svako dete trebalo da ima uslove da se bavi sportom.

Pedesetak prijavljenih dečaka i devojčica vredno će trenirati dva puta nedeljno narednih šest meseci, a prema rečima člana “orlova” >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Niša treba obezbediti uslove da svi mogu da se oprobaju u sportu.

Smatram da sva deca treba da imaju uslove da se bave sportom i ovo je jedan veliki projekat ka tom cilju. Nadam se da će naš grad u budućnosti upravo ovakvim akcijama dati nove reprezentativce naše zemlje - zaključio je reprezentativac Srbije i nekadašnji član Crvene zvezde, Bajerna i drugih klubova.

Mališani će trenirati narednih 6 meseci; foto: N. M.Nekadašnji član Partizana, Panatinaikosa, Benetona, kao i NBA klubova Detroit Pistonsa, Atlanta Hoksa, te Los Anđeles Klipersa - Željko Rebrača, pomagao je mališanima i pokazivao im tehnike šuta, a onda je skrenuo pažnju roditeljima i preneo svoja iskustva sa početka karijere.

Ja sam krenuo da treniram sa 14 i po godina. Mnogo kasnije u odnosu na ove klince ovde. Svako dete uvek ima šansu da uspe i treba ga podržati u tome. Nemojte svoje ambicije prenositi na njih, već motivišite njihove želje i podržite ih u tome ka čemu streme. Vi ste oni koji su najbitniji u njihovom razvoju - poručio je Rebrača.

Projekat je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, a škola u Nišu realizuje se u saradnji sa KK Marinos. Treninge će u ovom periodu voditi Nikola Bogdanović i Marko Milović.

Oni koji se najbolje pokažu tokom šest meseci biće nagrađeni odlaskom na kamp kod Miloša Teodosića (Teo 4).
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.