Još jedan razlog zašto će Francuzi navijati za Čopor vukova protiv Srbije

Izvor: MozzartSport.com, 11.Sep.2015, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan razlog zašto će Francuzi navijati za Čopor vukova protiv Srbije

Ne samo zbog konkurencije i mogućeg finala. Već i zbog navijača...

U Lilu sutra počinje svođenje računa. Odvojeno je žito od kukolja, vreme je da 16 najjačih reprezentacija Evrope u nokaut fazi pokaže ko igra najbolju košarku. Prvi zadatak Srbije će biti Finska. Na papiru lak posao. Ipak, ne sumnjamo da će selektor Sale i Orlovi na pravi način shvatiti Čopor vukova kako Finci vole da zovu svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koašarkašku reprezentaciju.

I nema sumnje da će publika u Lilu biti u nedelju na strani momaka sa severa Evrope. Jer Srbija je poslednja reprezentacija koju bi Francuzi voleli da vide u eventualnom finbalu. Dugo godina nisu imali rešenje za Špance, ali na poslednja dva velika takmičenja su srušili i taj kompleks pobedama u samoj završnici nad Crvenoj furiji. Poslednja reprezentacija od koje su izgubili je Srbija. U polufinalu Mundobasketa prošle godine.

Zato će Francuzi sutra zdušno bodriti Fince. I pridružiti se armiji finskih navijača koji će se naći na tribinama. Finci su najorganizovanija navijačka grupa na ovom Evrobasketu i pružaju sjajnu podršku sa tribina. U prvoj fazi u Monpeljeu ih je bilo preko 4.000! S obzirom na plasman u osminu finala, očekuje se još  brojnija i jača podrška u Lilu. Čarter letovi iz Finske su već na putu za Francusku. Finci će popuniti dobar deo hale. Teško da će srpski navijači po brojnosti moći da im pariraju...

I Francuzi bi želeli da tako ostane s obzirom da je reč o publici koja donosi veliku zaradu. S obzirom na visok standard, finski navijači su jedni od najpoželjnijih gostiju u Francuskoj jer troše veliki novac i svaki u porseku svaki od njih dnevno ostavi u Francuskoj i po nekoliko ststoina evra. Još jedan prilično argument da im Francuzi pruže podršku.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.