Jokić: Dopisujem se sa Lovernjom i Nurkićem, čekaju me! Voleo bih da igram poput Tima Dankana

Izvor: MozzartSport.com, 05.Jul.2015, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokić: Dopisujem se sa Lovernjom i Nurkićem, čekaju me! Voleo bih da igram poput Tima Dankana

„Od svakog pokušavam da skinem neku fintu, potez ili kretnju“, kaže mladi Somborac

Odavno Srbija nije imala toliko velikog talenta poput Nikole Jokića. Ima samo dvadeset godina, a već je potpisao trogodišnji ugovor sa Denver Nagetsima. Prošle sezone bio je najkorisniji igrač i ABA i domaće lige. Sada je vreme za veliki korak u karijeri. Onaj najveći kada je košarka u pitanju.

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Prvo što me sada očekuje je Letnja liga. Idem tamo da čelnicima Denvera pokažem šta znam, valjda će bit idovoljno da se izborim za mesto u prvom timu. U svakom slučaju, u džepu imam potpisan ugovor na tri godine. Cilj mi je pre svega da ojačam svoje telo. Pokušaću da igram svoju igru“, rekao je Jokić u razgovoru za Blic.

U Denveru će ga dočekati dva košarkaša koja su vezana za naše podneblje. Jokić priznaje da će mu to pomoći da se privikne na nove uslove.

Nekoliko puta smo se dopisivali. Lovernja sam čak sreo i na aerodromu pa smo se ispričali. Preneo mi je šta me tamo čeka i na šta ču morati da se naviknem. Jako mi je važno što ću tamo imati nekog ko je bio u Srbiji, ko poznaje naš mentalitet. On i Nurkić me čekaju raširenih ruku“, smatra mladi srpski centar.

Zanimljivo, od svih košarkaških legendi Jokić je otkrio da mu je uzor Tim Dankan, ali i da veoma ceni igru Dirka Novickog.

Uzor mi je Tim Dankan. Najviše bih voleo da igram kao on. Eventualno kao Boris Diao. Cenim i Dirka Novickog, a od svakog pokušavam da skinem neku fintu, potez ili kretnju. Mogu u svim segmentima da napredujem. U trčanju, odbrani, snazi, agilnosti. Zahvaljujući Dejanu Milojeviću imam dobru sezonu za sobom i to mi daje pravi vetar u leđa“, zaključio je Jokić.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Nikola Jokić za "Blic": Biću Denverov Dankan!

Izvor: Blic, 05.Jul.2015

Igra centra San Antonija je nešto čemu težim. Spreman sam za NBA, a Lovernj i Nurkić me čekaju raširenih ruku - ističe bivši centar Mege...Nikola Jokić, 20-godišnji Somborac, najveća je naša mlada nada pod košem. Najkorisniji je igrač regularnog dela ABA protekle sezone. Dominirao je i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.