Iznenađenje Golden stejta

Izvor: RTS, 27.Nov.2013, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenađenje Golden stejta

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige Golden stejt je jutros kao gost savladao Nju Orleans sa 102:101 i prekinuo seriju od tri uzastopna poraza. U meču večeri Vašington je savladao Los Anđeles lejkerse sa 116:111, Bruklin je trijumfom sa 102:100 nad Torontom prekinuo niz od pet poraza.

Najzaslužniji za pobedu "ratnika" bio je kvartet Klej Tompson, Dejvid Li, Džermejn O'Nil i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Stefon Kari.

Tompson je, uz 22 koša, imao osam asistencija i pet uhvaćenih lopti. Lijev učinak iznosio je 19 poena i sedam skokova, dok je O'Nil ubacio koš manje, ali i imao skok više od njega. Kari nimalo nije zaostajao za pomenutim saigračima pošto je utakmicu završio sa 16 poena, devet asistencija i osam uhvaćenih lopti.

Srpski reprezentativac Nemanja Nedović u igri je proveo 14 minuta, ali bez postignutog koša, pošto je promašio oba šuta. Usput je zabeležio jednu asistenciju i dva puta bio najviši u skoku.

Vašington vizardsi su u dramatičnoj završnici nadigrali LA lejkerse. Prvo su ispustili devet poena prednosti koju su imali sedam minuta pre kraja, pa su lejkersi poveli sa 108:107 pred poslednjih 120 sekundi, ali su Vol i Ilario prelomili meč u poslednjem minutu.

Džon Vol je postigao 31 poen i postao prvi igrač Vizardsa od 2009. koji je nanizao tri utakmice sa više od 30 postignutih koševa. Nene Ilario ga je pratio sa 30 poena, a 20 je dodao Martel Vebster.

Lejkersi su prekinuli niz od tri pobede, a najbolji je bio Džordan Farmar sa 22 koša.Gasolje ubacio 17, a sjajno je odigrao i Nik Jang sa 16 poena.

Drugi meč sa dramatičnom završnicom odigran je u Torontu. Činilo se da će Bruklin netsi lako stići do prve pobede posle pet poraza, tek četvrte u sezoni, ali su Reptorsi napravili seriju 14:0 i stigli na pola koša zaostatka 15 sekundi pre kraja. Jedva su faulirali Šona Livingstona koji pogađa tek jedan od dva penala i domaćin dobija napad za pobedu. Amir Džonson je ostao sam u levom uglu, ali je pogodio samo obruč.

Rezultati utakmica:

Toronto - Bruklin 100:102

Vašington - LA lejkers 116:111

Nju Orleans - Golden stejt 101:102 i

Atlanta - Orlando 92:109
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.