Iz vaših usta u Božje uši, Amerika ima problem, Srbiju

Izvor: Sportske.net, 30.Avg.2019, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz vaših usta u Božje uši, "Amerika ima problem, Srbiju"

Španci tvrde da bi Amerikanci verovatno manje brinuli jer dosta selekcija ima problema sa timom, da nije Srbije.

Ne možemo da dočekamo, sutra počinje, SP u košarci biće zanimljivije nego ikada, odnosno najzanimljivije u ovoj deceniji.

Posle poraza od Grka 2006. i Jugoslavije u Indijanapolisu četiri godine ranije, u Americi je postignut konsenzus da se šalju najjače ekipe, kako se ne bi gubio primat. Osvojena su dva zlata sa Brajantom, Durantom, Karijem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Hardenom, selekcija Majka Križevskog nije ostavljala gram nade rivalima.

Ali, ovoga puta su u komplikovanoj situaciji, jedan za drugim su otpadali Dejvis, Harden, Lilard, Bil, Gordon, Lov, MekKolum, DeRozan, Milsap, Tobijas Haris, Šamet, Vilijamson, Begli, Lovri, da ne nabrajamo dalje, pa je Greg Popović morao da računa na mnogo slabiji tim od očekivanog.

Poraz od Australijanaca posle 78 pobeda u nizu američke selekcije je jasno bio znak za uzbunu.

Španski "Mundo deportivo" piše da na nesreću Amerikanaca, Srbija može da računa na svoje NBA igrače, da će igrati po mnogima najbolji centar na svetu Jokić, da su tu Bogdanović i Bjelica i da su Srbi spremni da bace rukavicu Amerikancima. Jaka je i grčka selekcija sa Adetokumbom, ali list naglašava da su ipak daleko od Srbije. Australija nije mogla da računa na Simonsa, Španija na Mirotića i Ibaku, Ćaća Rodrigeza, neke manje selekcije kao Dominikana nisu dovele recimo Horforda i Taunsa, Kanada Viginsa...

List zaključuje da zlato Amerikanaca nije ni izbliza tako sigurno kao u Turskoj početkom decenije i pre četiri godine u Španiji, i da će Srbija biti strašan protivnik SAD u borbi za titulu.

Iz vaših usta u Božije uši, ali da idemo laganim tempom, prvi protivnik za zagrevanje, Angola u 9.30 po našem vremenu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.