Ivković: Imamo mnogo problema sa povredama

Izvor: Politika, 07.Jul.2011, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivković: Imamo mnogo problema sa povredama

BEOGRAD – Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je danas da se naš nacionalni tim suočava sa neplaniranim problemima na startu priprema za prvenstvo Evrope u Litvaniji.

„Prošle godine bila je drugačija atmosfera, imali smo halu prepunu igrača i dugo nisam znao koja četiri košarkaša će da otpatdnu sa spiska. Suočavamo se sa neplaniranim okolnostima zbog povrede igrača, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << što je posledica naporne klupske sezone”, rekao je Ivković novinarima u dvorani „Sport Eko”.

Ivković je dodao da reprezentacija zbog povreda i obaveza igrača prema novim klubovma, trenira u nekompletnom sastavu.

„Kosta Perović ima bolove u stopalu i očekuju ga detaljni lekarski pregledi, kod Duška Savanovića jučce je konstatovan blaži oblik srčane aritmije, ali nije ništa strašno. Pokušaćemo da ovaj deo priprema odradimo što je moguće bolje”

Selektor je dodao da trenutno na treninzima ima samo devet igrača, jer su Teodosić i Marković privremeno napustili pripreme zbog obaveza u novim klubovima, a Krstić se reprezentaciji priključiti u subotu.

Ipak, Ivkovića najviše brine stanje Novice Veličkovića.

„Ne želim nikoga da kritikujem, ali Veličković je zbog male minutaže i problema sa povredom levog kolena zaradio atrofiju mišića. On radi po specijalnom programu i nadam se da će uskoro moći punom parom da se posveti reprezentativnim obavezama”.

Naše reprezentativce očekuje u nedelju put u banju Rotenburg u Nemačkoj na bazične pripreme, što je promena u odnosu na prethodne godine kada su se pripremali u italijanskoj Folgari.

„Svi bismo želeli da treniramo na Kopaoniku ili Zlatiboru, ali tamo nemamo uslove i mirnoću koja nam je u ovom trenutku potrebna”, rekao je Ivković.

Krilni centar Real Madrida Novica Veličković rekao je da nema razloga za zabrinutost i da je u pitanju povreda, koju u toku sezone nije adekvatnio sanirao.

„Nisam mirovao, a kako je sezona odmicala bol je bio sve jači tako da nisam mogao ni pošteno da se pripremim za trening. Odmarao sam poslednjih mesec dana i sad moram nogu da vratim u život. Biće sve u redu”, poručio je Veličković.

Tanjug

objavljeno: 07.07.2011.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.