Ilijevski protiv Naumovskog: Kome će Savez

Izvor: Mondo, 10.Jan.2018, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilijevski protiv Naumovskog: Kome će Savez

Borba za vlast u Košarkaškom savezu Makedonije.

Bivši košarkaš Vlado Ilievski podneo je inicijativu za vanrednu skupštinu makedonskog saveza (MKF) na kojoj bi bio smenjen predsednik Petar Naumovski.

"Inicijativa je podneta... Produžava se borba za bolju košarku u Makedoniji", napisao je na svom fejsbuk profilu jedan od naboljih makedonskih košarkaša, uz svoju fotografiju ispred kancelarije MKF.

Kako su preneli lokalni mediji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ilievski je uz inicijativu priložio potpise većine klubova članova Saveza, a prema pravilniku, predsednik MKF Petar Naumovski ima rok od 15 dana da sazove vanređu skupštinu.

Nekoliko makedonskih prvoligaških klubova, među kojima su MZT, Rabotnički i Kumanovo, pokušalo je prošle godine da smeni Naumovskog sa kojim su u stalnom sukobu.

Zahtev za smenu Petra Naumovskog klubovi su ponovo pokrenuli u novembru prošle godine, kritikujući njegov rad i optužujući ga za loše stanje u makedonskoj košarci.

Kapiten reprezentacije koja je osvojila najveći uspeh u istoriji Makedonije, osvajanjem četvrtog mesta na Evropskom prvenstvu 2011. godine, Vlado Ilievski od ranije je prikupio potpise za kandidaturu za predsednika MKF.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.