Igrao sa Teodosićem, sada napisao roman iz svlačionice

Izvor: RTS, 17.Dec.2018, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igrao sa Teodosićem, sada napisao roman iz svlačionice

Nekadašnji mladi košarkaški reprezenativac Srbije Branko Jereminov, iz generacije Teodosića, Raduljice, Štimca, Tepića, osvajača titule omladinskog prvaka Evrope 2005, godine, u domaću košarkašku javnost vratio se – napisanom knjigom. Ono što je još interesantnije, knjiga koju je nedavno obvjavio nije klasična sportska biografija već roman i nosi naziv „Kraj prvog poluvremena“. O tome je govorio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za novu epizodu magazina "Produžetak"
Kako je do svega došlo, pitali smo pomoću modernih tehnologija, a on nam je iz lepe Albufeire na moru poručio:

"Znate kako, košarkaši u inostranstvu imaju dosta slobodnog vremena. Vrlo brzo vam dosade i dojade svi kafići, video igrice i ostale gluposti. Tako da eto, malo je to razlog početka mog pisanja, a malo i to što sam u tom trenutku opet imao neku želju i potrebu da saopštim i kažem neke stvari devojci sa kojom sam se dugo zabavljao", otkirva Jereminov u razgovoru za "Produžetak".
Radnja romana odvija se u svlačionici, u pauzi između dva poluvremena utakmice , dok se glavni junak Džošua priseća svog života , posebno onog perioda dok je bio u ljubavnoj vezi sa lepom čirlidersicom Ejmi.
"Naslov ‘Kraj prvog poluvremen‘ na prvi pogled asocira na to da je knjiga košarkaška, sportska. Međutim, ona to nije u preovlađujućoj meri. Ona je više vrsta romana i životna priča nego što je priča sa košarkaškog terena. Međutim, svakako da ima delova koji su povezani sa mojim klupskim i reprezentativnim događajima. A ono što ja smatram da će biti zanimljivo čitaocima su neke dve anegdote koje su vezane za naše proslavljene i vrhunske košarkaše, Miloša Teodosića i Vladimira Štimca".
Za kraj Branko otkriva: "Život glavnog lika Džošue je poprilično moj život..."

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.