Igokea otpustila Vladu Jovanovića

Izvor: RTS, 23.Nov.2014, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igokea otpustila Vladu Jovanovića

Košarkaški klub Igokea iz Aleksandrovca uručio otkaz treneru Vladi Jovanoviću zbog slabih rezultata. Pobedom nad Krisom Algijerijem Mani Pakjao odbranio titulu u velter kategoriji. Tevez: Igram u životnoj formi. Paok odbio predlog Olimpijakosa za minut ćutanja povodom smrti Marka Ivkovića. Predvođen Luom Vilijamsom Toronto kao gost savladao Klivlend. Divac reizabran za člana Izvršnog odbora ANOK-a.

Pratite >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nas na Tviteru i Fejsbuku 

22.25 - Rukometašice kragujevačkog Radničkog plasirale su se u osminu finala Kupa kupova pošto su na domaćem terenu, u revanš utakmici šesnaestine finala, savladale ekipu rumunskog predstavnika Aleksandrion Kluž sa 24:19 (14:7).

Prvi meč dva kluba u Klužu završen je nerešeno 29:29.

Nošene podrškom oko 1.000 navijača u dvorani Jezero Kragujevčanke su odigrale kvalitetno i sigurno, pa su već na poluvremenu stekle sedam golova prednosti i najavile ubedljiv trijumf.

Na kraju utakmice bilo je i nemilih scena, jer je trener Kluža, frustriran porazom, hteo da se obračuna sa sudijama pre izlaska iz hale. Ipak, ništa nije moglo da pokvari savršeno veče i slavlje u Kragujevcu.

22.06 - Fudbaler Barselone Tomas Vermalen ponovo je povređen i njegov povratak na teren je odložen, saopštio je taj španski klub.

U saopštenju Barselone navodi se da je Vermalen "osetio bol u mišiću desne noge".

Vermalen (29) je letos iz Arsenala prešao u Barselonu i još nije debitovao za katalonski klub. On je na Kamp Nou došao povređen, pošto se povredio na Svetskom prvenstvu u Brazilu igrajući za Belgiju.

On se u međuvremenu oporavio i njegov povratak na teren se očekivao uskoro, ali je zbog nove povrede odložzen.

21.33 - Vaterpolisti Partizana savladali su u Kragujevcu ekipu domaćeg Radničkog sa 10:8 (1:2, 2:1, 4:1, 3:4), u derbi utakmici 8. kola A grupe regionalne Triglav lige.

To je prvi poraz Kragujevčana u njihovom bazenu Park posle više od dve godine.

Većim delom zanimljive utakmice Partizan je igrao bolje i sigurnije, pa je na kraju slavio potuno zasluženo.

Golove za crno-bele postigli su Subotić 3, Mandić i Repanović po 2, Gilen, Lazić i Jakšić, a Dedović 4, Marković, Basara, Vuksanović i Petković za Radnički.

U narednom kolu Radnički 6. decembra gostuje splitskom POŠK-u, a Partizan mariborskom Braniku.

20.22 - Fudbaleri Hamburga pobedili su na svom terenu Verder sa 2:0, u utakmici 12. kola Bundeslige i izvukli se iz opasne zone.

Hamburg je u 101. derbiju sa Verderom golove postigao u završnici utakmice. Domaći su poveli u 84. minutu golom Artjomsa Rudvensa, a konačan rezultat postavio je Rafael Volf, autogolom u 90. minutu.

19.35 - Fudbaleri Štutgarta izgubili su na domaćem terenu od ekipe Augsburga sa 1:0, a sedmim porazom ove sezone ostali su na dnu tabele nemačke Bundes lige.

Augsburg je zabeležio šestu pobedu i uključio se u borbu za izlazak na evro-scenu.

Pobedonosni pogodak gosti su postigli iz penala, pomogao im je i rani izlazak sa terena protivničkog defanzivca Švaba zbog parnih kartona, a poslednjih pola sata u njihovom timu odigrao je srpski napadač Nikola Đurđić.

U ekipi Štutgarta svih 90 minuta odigrao je mladi srpski internacionalac Filip Kostić.

18.15 - Fudbaleri Nanta produžili su seriju bez poraza u svim takmičenjima na 10 utakmica, pošto su na svom terenu odigrali 0:0 sa Sent Etjenom u 14. kolu Francuske Lige 1.

Nant je tako zadržao peto mesto tabele, sa 24 boda, jednim više od svog današnjeg rivala.

Bordo takođe ima 24 boda, ali on tek kasnije danas igra u gostima derbi protiv Olimpika iz Marselja, koji bi se eventualnom pobedom vratio na prvo mesto tabele.

Prvi je trenutno Pari Sen Žermen, koji je u petak pobedio Mec sa 3:2 i sada ima dva boda više od Marselja.

Meč Lila i Evijana odložen je za 7. januar, pošto se na stadionu "Pjer Moroa" igralo finale teniskog Dejvis kupa.

18.00 - Fudbaleri hamburgera savladali su na domaćem terenu ekipu Verdera iz Bremena sa 2:0, u utakmici 12. kola nemačke Bundes lige.

Hamburger je osvojo dragocene bodove u borbi za opstanak kojima je pobegao iz zone ispadanja, dok je Verder šestim porazom ove sezone ostao među ugroženim klubovima.

Hamburger - Verder 2:0 (Rudnevs 84, Volf 90+3 autogol).

17.30 - Navijači tuzlanske Slobode "Fukare Tuzla" na utakmici protiv Sarajeva istakle su parolu "R.I.P. Marko Ivković"

16.15 - Srpski košarkaški trener Vlada Jovanović dobio je otkaz zbog slabih rezultata Igokee ove sezone, saopštio je klub iz Aleksandrovca.

Igokea je sinoć doživela sedmi poraz u Jadranskoj ligi, pošto je u utakmici 9. kola izgubila na svom terenu od MZT-a iz Skoplja sa 76:61.

Sa trenerom Jovanovićem sporazumno je prekinuta saradnja, zbog loših rezultata i razočaravajuće igre. Do izbora novog trenera ekipu ce voditi Milutin Latinčić. Svi igrači su trenutno ostali na okupu, a već od danas smo u potrazi za nivim trenerom, navodi se u saopštenju kluba.

Jovanović je pre Igokee vodio ukrajinski Donjeck i Partizan sa kojim je osvojio je dve titule šampiona Srbije, jednu u Jadranskoj ligi i dva pehara Kupa Radivoja Koraca.

Klub iz Republike Srpske poručio je da neće žuriti sa izborom novog trenera, iako u opticaju ima nekoliko imena.

15.00 - Fudbaleri Rajo Valjekana pobedili su na svom terenu Seltu sa 1:0, u utakmici 12. kola španskog prvenstva, i tako prekinuli niz od tri poraza.

Jedini gol postigao je Alberto Bueno u 20. minutu, posle dodavanja Gaela Kakute. To je njegov šesti gol u sezoni.

Posle ove, četvrte prvenstvene pobede, Rajo Valjekano se popeo na 11. mesto sa 14 bodova, a Selta, koja je pretrpela prvi poraz na gostovanjima ove sezone, zauzima sedmo mesto sa 20 bodova.

14.00 - Čelnici solunskog PAOK-a odbili su predlog Olimpijakosa da pre utakmice njihovih bude održan minut ćutanja, kako bi se odala pošta ubijenom navijaču Crvene zvezde Marku Ivkoviću.

Ivković ubijen nožem u sukobu navijača Crvene zvezde i Galatasaraja ispred dvorane Abdi Ipekči, u petak, uoči meča dva tima u Evroligi, koji je završen pobedom turske ekipe od 110:103.

Predložili su nam minut ćutanja 15 minuta pre utakmice. Nismo mogli da tako brzo donesemo odluku o ovako važnom pitanju, koje bi moglo da ima i političke implikacije, poručili su iz PAOK.

Sve utakmice turske lige ovog vikenda počehe minutom ćutanja, što je pokušao da iskoristi i Olimpijakos, čiji navijači gaje dobre odnose sa beogradskim crveno-belima.

Utakmica sedmog kola košarkaškog prvenstva Grčke zavšena je ubedljivom pobedom Olimpijakosa - 80:55.

12.05 - Francuski teniser Žo-Vilfred Tsonga neće moći da igra protiv Rodžera Federera u finalu Dejvis kupa zbog povrede desne ruke.

Njegovo mesto zauzeće Rišar Gaske, trenutno 26. igrač na svetu.

Teniska reprezentacija Švajcarske vodi sa 2:1 u finalu Dejvis kupa i nedostaje joj još jedna pobeda da osvoji trofej.

Duel između Gaskea i Federea počinje u 13 sati, a ukoliko bude potrebno na teren će posle izaći Stanislas Vavrinka i Gael Monfis.

10.41 -Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac reizabran je na generalnoj skupštini Evropskih olimpijskih komiteta u Bakuu za člana Izvršnog odbora Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta.

Divac će nastaviti da predstavlja Evropu u Izvršnom odboru ANOK-a do 2017, a prvi put na tu funkciju izabran je 2010. godine.

Velika je čast ukazana i meni i Olimpijskom komitetu Srbije što sam izabran da predstavljam Evropu u Izvršnom odboru ANOK-a i u narednom mandatu. Veoma je važno za Srbiju da ima što više predstavnika u najznačajnijim svetskim sportskim organizacijama. Naša delegacija imala je veći broj sastanaka sa predstavnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta, Evropskih olimpijskih komiteta i drugih nacionalnih olimpijskih komiteta, tokom kojih smo razgovarali o predlogu nove Olimpijske agende, poručio je Divac.

10.31 - Napadač Juventusa Karlos Tevez izjavio je da uživa da igra za torinski klub i da se nalazi u životnoj formi.

Tevez je u dosadašnjem delu sezone postigao 11 golova, od čega osam u Seriji A.

Igram u velikom klubu, srećan sam i dajem sve od sebe na terenu. Mogu da kažem da se nalazim u životnoj formi. Očekivao sam dobru partiju ekipe protiv Lacija, posebno jer je usledila nakon reprezentativne pauze i nismo smeli da dozvolimo novo iznenađenje kao protiv Sasuola, rekao je Tevez za Skaj Sport.

09.49 - Filipinski bokser Mani Pakjao odbranio je titulu u velter kategoriji, u verziji WBO, pobedom nad Krisom Algijerijem iz Sjedinjenih Američkih Država na poene.

Meč je održan u kineskom Makau, a Pakjao je tokom 12 rundi šest puta slao na pod protivnika.

Filipinac je do 57. pobede u karijeri, ipak, došao jednoglasnom odlukom sudija: 119-103, 119-103, 120-102.

Zadovoljan sam, dao sam sve od sebe. Pokušao sam da meč završim nokautom, ali protivnik je bio brz i dobro se kretao. Doveo je svoj stil do perfekcije, baš kao i ja, uspeo je i da me povredi, ali to je bilo samo jednom, rekao je Pakjao.

09.11 - Predvođen Luom Vilijamsom, koji je sa 36 koševa ostvario lični rekord, Toronto je kao gost savladao Klivlend sa 110:93 i zadržao lidersku poziciju u Istočnoj konferenciji NBA lige sa skorom od 11 pobeda i dva poraza.

U ostalim mečevima postignuti su rezultati: Indijana - Finiks 83:106, Orlando - Majami 92:99, Njujork - Filadelfija 91:83, Hjuston - Dalas 95:92, Minesota - Sakramento 101:113, Milvoki - Vašington 100:111, San Antonio - Bruklin 99:87 i Juta - Nju Orleans 94:106

00.01 - Nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije. Partizan od 17 sati dočekuje Napredak. Od 13.00 časova igraju OFK Beograd - Mladost i Lukarički - Jagodina. Partizan dočekuje Cibonu u meču 9. kola Jadranske lige. U 14.00 počinje trka za Veliku nagradu Abu Dabija, poslednja u ovogodišnjem šampionatu Formule jedan.  U 13.00 počinje četvrti meč finala Dejvis kupa između Francuske i Švajcarske, igraju Žo Vilfred Tsonga i Rodžer Federer. Posle tog meča počinje duel Gaela Monfisa i Stana Vavrinke.

 
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.