I Pešić kandidat za selektora BiH

Izvor: Mondo, 01.Feb.2017, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Pešić kandidat za selektora BiH

Do kraja februara biće poznato ko je novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Mnogo kandidata...

Predsednik Košarkaškog saveza BiH leksandar Fulurija potvrdio da je pred članovima Stručnog saveta uoči sednice na kojoj su razmatrali kandidate za sve muške i ženske selekcije bilo i ime proslavljenog trenera Svetislava Pešića.

No, dodao je da će Stručni savet svoje predloge dostaviti Upravnom odboru, koji će se sastati do >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kraja februara i imenovati sve selektore državnih reprezentacija.

"Kakvi će biti njihovi predlozi još uvek ne znamo i o imenima ne želimo za sada pričati. Mogu samo potvrditi da na današnjoj sednici Upravni odbor nije razgovarao o toj temi", kazao je Fulurija.

Ono što javnost treba znati, rekao je, jeste da Stručni savet predlaže kandidate, a da Upravni odbor imenuje selektore.

"Prema ranijem dogovoru pre sjednice na kojoj će se odlučivati o tome ko su selektori bh. selekcija ne bi trebali izlaziti u javnost. Jedino sam zamolio sve članove Stručnog saveta da detaljno razmotre sva imena kandidata. Mogu samo reći da je među njima bilo i ime Pešića, kao kandidata za selektora 'A' reprezentacije BiH", naveo je Fulurija.

Poslednji selektor seniorske košarkaške reprezentacije BiH bio je Damir Mulaomerović, koji je podneo ostavku nakon neuspeha u kvalifikacijama za "Eurobasket 2016".

Među kandidatima za njegovog naslednika spominju se imena Senada Muminovića, Željka Lukajića, Aleksandra Džikića i Josipa Pandže.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.