Humanitarni tiket u podne: Stevan Karadžić tipuje za Slađana Stojkovića

Izvor: MozzartSport.com, 06.Feb.2017, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarni tiket u podne: Stevan Karadžić tipuje za Slađana Stojkovića

Nekadašnji trener Zvezde igra dvojku na Cirih

Proslavljeni srpski košarkaški trener i bivši igrač Stevan Karadžić ljubazno se odazvao pozivu kompanije MOZZART da sastavi humanitarni tiket u podne. Čovek koji je najveći deo svoje karijere proveo u KK Crvena zvezda odlučio je da eventualnim dobitkom pomogne Slađanu Stojkoviću, bivšem košarkašu, koji je teško bolestan i kome je potrebna novčana pomoć zbog operacije u inostranstvu. Stojkoviću, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koji je u karijeri igrao za čak petnaest klubova, a karijeru završio u 42. godini u ekipi Slobode iz Tuzle, hitno je potrebna pomoć, pa su se mnogi aktivirali da mu pomognu, uključujući i Stevana Karadžića.

Nadamo se da će se Stevan svojim dobrotvornim tiketom pridružiti dosadašnjim dobitnicima.

U dosadašnjem trajanju akcije kompanija MOZZART je izvojila preko dva i po miliona dinara u humanitarne svrhe.

Stevan Karadžić, koji je profesionalnu karijeru započeo davne 1975. godine, u okviru humanitarnog tiketa ovako je tipovao...

Prvi meč iz druge švajcarske lige, SERVET - CIRIH. Domaća ekipa igra promenljivo u prethodno vreme, i nalazi se trenutno na petom mestu. Za razliku od njih Cirih igra prilično dobro, o čemu svedoči prvo mesto na tabeli.

„Tiket ću započeti tako što ću igrati dvojku na Cirih, njihovo prvo mesto mi uliva poverenje“, kaže za MOZZART Sport Stevan Karadžić.

Nikšićanin koji je karijeru započeo u Radničkom iz Novog Sada tiket nastavlja utakmicom iz nemačke Cvajte, ŠTUTGART - FORTUNA DIZELDORF. Štutgart igra pristojno, ostvarili su tri pobede i dva remija, i nalaze se na trećem mestu, sa istim brojem bodova kao i timovi ispred njih. Fortuna Dizeldorf se ne može pohvaliti tako dobrim rezultatima, i trenutno se nalazi na desetom mestu.

„Igraću keca na Štutgart, deluje mi kao sigurica.“

Karadžić je tokom karijere igrao za mnoge klubove, ali najduže se zadržao u Crvenoj zvezdi, devet godina. Najbolja sezona u ovom klubu je 1983/84, kada je bio najbolji strelac u ekipi. Sledeća utakmica na humanitarnom tiketu dolazi iz portugalske lige, MARITIMO - MOREIRENSE. Domaća ekipa u poslednje vreme igra promenljivo i nalazi se na sedmom mestu, dok su gosti u lošoj poziciji jer su petnaesti na tabeli.

„Odigraću MOZZART kombinazziju 1X&2+.“

Po završetku karijere Stevan Karadžić otišao je u trenerske vode, pa je jedno vreme vodio i Crvenu zvezdu, tačnije u dva navrata. Pored Zvezde trenirao je još Hemofarm i Jenisej. Za najboljeg stratega u Evrokupu proglašen je 2009. godine, kada je odveo Hemofarm u polufinale ovog takmičenja.

Idemo dalje, sledeća je na redu utakmica iz španske Primere, GRANADA - LAS PALMAS. Granada je u prethodnim utakmicama ređala sve same poraze, i nalazi se na poslednjem mestu u Primeri, dok je Las Palmas nešto bolji i trenutno zauzima jedanaestu poziciju.

„Smatram da će na ovoj utakmici pasti dosta golova, stoga ću odigrati 3+.“

Karadžić je kao trener vodio i reprezentaciju, tačnije kadete i juniore, s kojima je osvajao zlatna odličja 2001. i 2005. godine, a bio je pomoćnik Svetislavu Pešiću 2002. godine kada je seniorska reprezentacija osvojila zlato na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu.

Poslednja utakmica na humanitarnom tiketu je opet iz portugalske lige: BRAGA - ESTORIL. Braga je tradicionalno jedna od najboljih ekipa u Portugalu, trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji, a iza sebe ima nekoliko promenljivih rezultata. Estoril u poslenje vreme niže sve same poraze, pa će teško doći do pobede na ovom gostovanju.

„Trenutna situacija u portugalskoj ligi govori mi da igram keca na Bragu, nemam sumnju da će pobediti“, zaključuje dobrotvorni tiket kompanije MOZZART Stevan Karadžić koji će eventualni dobitak usmeriti za Slađana Stojkovića.

* Prikazane kvote bile su aktuelne u trenutku kada je učesnik sastavljao tiket i podložne su promenama

Piše: Đurđe Mečanin
Pogledaj vesti o: Košarka,   Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.