Hrvatima i dalje nije jasno: Zašto su Srbi toliko bolji od nas u košarci? Rađa im otvorio oči

Izvor: Sportske.net, 21.Nov.2017, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatima i dalje nije jasno: ''Zašto su Srbi toliko bolji od nas u košarci?'' Rađa im ''otvorio oči''

Dobili su originalan odgovor od svog legendarnog košarkaša.

Sve prolazi, ali hrvatska košarkaška agonija od 1995. godine još uvek traje. Verovali su u Hrvatskoj da će na Evrobasketu ovog leta razbiti taj višedecenijski maler, ali su umesto toga doživeli novi debakl, pa sada opet kreću ispočetka.

Ovih dana, njihov nacionalni tim se ponovo okuplja pred start kvalifikacija za Svetsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prvenstvo, sa novim selektorom Ivicom Skelinom, a u razgovoru sa legendarnim Dinom Rađom, novinari ''Večernjeg lista'' opet su se dotakli - Srbije.

Bezbroj puta postavljeno pitanje zašto je Srbija toliko bolja od Hrvatske, kada su obe selekcije potekle iz iste košarkaške škole, i ovoga puta je ponovljeno, a Dino Rađa se potrudio da na konkretan način odgovori.

''Kod njih su njihove legende poput Ivkovića, Obradovića, Maljkovića, a sada i Saše Đorđevića, nastavile da rade po uzoru na tu školu, dok je kod nas košarku svojevremeno preuzeo sudija koji je od toga napravio svoj biznis!







I tako je bilo 20 godina.







Kod njih se drži do toga šta njihove legende kažu, a kada je moja generacija kod nas pokušala nešto da napravi, mi smo sklonjeni. Zašto je generacija ‘92. sklonjena? Zar je taj vladajući sistem bio toliko umrežen?'', pita se Rađa, a onda je ''poentirao'' poređenjem sa ''sletanjem na Mesec''.

''Ne želim govoriti o Danku Radiću, nije cilj udarati po nekome ko je onemoćao, nego treba gledati šta činiti dalje jer nam se sistem urušio do temelja. A mi smo sada u situaciji kao da smo sleteli na Mesec i sada se moramo snalaziti i graditi ispočetka'', zaključio je Rađa.

A novi početak za reprezentaciju Hrvatske je u petak, kada u prvom kolu kvalifikacija gostuju selekciji Holandije.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.