Izvor: MozzartSport.com, 06.Apr.2021, 18:51

Himki pregažen u Tel Avivu, Vilbekin i Žižić nosili Makabi (VIDEO)

Sastav Janisa Sferopulosa upisao 14. trijumf u Evroligi

Neobavezna košarka, pregršt atraktivnih poteza i novi debakl Makabija. Na parketu Minora Mivtačim arene postojao je samo jedan tim – Makabi. Pregazio je „ponos Izraela“ tim iz Podmoskovlja, koji je odavno prežaljen i vodi neke svoje bitke. Među njima se ne nalazi Evroliga, puštena je ova sezona niz vodu, Himki se osipao u hodu, pa ne čudi težak poraz u Tel Avivu. Navikao je Himki da mu bride >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << obrazi u evroligaškom društvu – 92:62

Košarkaše Makabija odlično je služio šut. Pogodili su 11 dalekometnih hitaca, a procente šuta pokvarili su u završnici susreta. Dobar deo meča držali su se na 45 odsto, da bi trojke na kraju pucali 39 odsto. Himki je pogodio samo dve trojke iz 22 pokušaja, a da ne ostanu na nuli postarali su se Džordan Miki i Sergej Karasev. „Ponos Izraela“ je u jednom momentu imao i +41, ali je popustio u četvrtom kvartalu.

Going UP!@OBlayzer goes flying to the rim!#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/HLn9QGYvVo

Postao je Himki vremenom džak za udaranje. Tim bez ikakvih ambicija, zakucan za dno tabele i brojem pobeda koje se mogu izbrojati na prste jedne ruke. Nema ni Makabi sezonu za pamćenje, brzo će je potisnuti. Upisao je „ponos Izraela“ 14. trijumf ove sezone, iskaljen je sav bes, koji se vremenom nakupio.

Daleko od toga da je Makabi nekvalitetna ekipa, ali stvari jednostavno nisu legle na svoje. Kada imaju svoj dan, mogu da pomrse konce i najkvalitetnijima. Dva puta je Makabi preslišao Barselonu, pao je i Real Madrid, a izabranici Janisa Sferopulosa imali su poseban pik na Baskoniju, Žalgiris, Albu, Panatinaikos, Barselonu i Himki. Dva puta su im uzimali meru.

Himki i kada je bio kompletan, nije mogao da uradi mnogo toga. Makabi je tokom prve deonice stekao dvocifrenu prednost i nije je ispuštao. Razlika na semaforu se konstantno uvećavala, košarkaši Makabija pumpali su sebi samopouzdanje, viđen je festival atraktivnih zakucavanja.

Showtime from @OBlayzer!#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/ruISHbtguC

Timskom igrom je Makabi stigao do ubedljivog trijumfa. Čak šestorica igrača stigla su do dvocifrenog učinka. Skoti Vilbekin i Ante Žižić ubacili su po 13 poena, Dragan Bender je dodao 12, Oz Blejzer 11, a Tajler Dorsi i Džon Dibartolomeo po 10.

Himki je u Tel Avivu nastupio bez Alekseja Šveda, a listu strelaca predvodio je Džordan Miki sa 21 poenom. Erik Mekalum je dao 17, a Sergej Karasev 11 poena.

ZAOSTALI MEČ 24. KOLA

Utorak

Makabi - Himki 92:62

/Vilbekin 13 - Miki 21/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Košarka,   Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.