Heket ili Haket? VIDEO

Izvor: B92, 01.Sep.2019, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Heket ili Haket? VIDEO

U fudbalu imamo Ozila i Ezila, Ćavija i Šavija, De Brujnea i De Brejnea, a u košarci Heketa i Haketa.

Italijanskom reprezentativcu, rođenom u Čezeni, a koji je odrastao u Pezaru, otac je Amerikanac.

Zbog toga ga godinama znamo kao Heketa, ali u poslednje vreme sve češće čujemo italijansku verziju njegovog prezimena.

Stoga smo posle meča Italije i Filipina, želeći da čujemo njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utisak o prvoj utakmici kao i o nastupu Srbije, najpre pitali Danijela kako se izgovara tačno njegovo prezime.

"Ne znam. Kako kod želite. U Italiji kažu Haket, u SAD kažu Heket. Ali u Evropi je Haket", nije nam dao Danijel dovoljno jasan odgovor.

Mnogo konkretniji bio je u vezi sa utiskom posle Filipina i ubedljive pobede 108:62.

"Najvažnije je dobro početi. Došli smo posle šest uzastopnih poraza tokom priprema pa smo želeli da pronađemo bolju igru, bolji ritam, da poentiramo. Počeli smo meč u dobrom ritmu, dobrim pogocima, to nam je donelo veliku prednost protiv tima koji nije vrhunski, ali su se borili", kaže italijansko-američki košarkaš.

Italijani su tokom priprema za SP imali dosta problema sa povredama ključnih igrača, Meli i Datome su morali na operacije, odsutan je bio i Galinari, ali su se svi oporavili do početka turnira.

"To je normalno za svaki tim, moramo da se nosimo s tim. Srećni smo što su sada svi momci zdravi, iako nisu 100% spremni, i dalje ćemo se boriti".

Nakon što su i Italija i Srbija u prvim mečevima slavili sa po 46 poena razlike, svi već sad čekaju međusobni duel u trećem kolu, iako do njega imaju još po jednu utakmicu.

"To je ono što svi vide i o čemu pričaju, jer su dva najbolja tima u grupi. Ali igrači misle na Angolu, to nam je sledeći rival, dok Srbija misli o Filipinima. Posle toga ćemo da vidimo. Verujem da će to biti sjajan meč kad sretnemo".

Srbija je oba puta savladala Italiju tokom avgustovskih pripremnih mečeva, jednom u Atini, a potom i u Kini.

"Istorija nas uči kako da igramo. Srbija je uvek bila primer za ostatak sveta kako igrati jednostavno, odigrati tehnički ispravno. Nije drugačije ni sada. Imaju sjajne centre koji mogu da izvrše pritisak u reketu, vrlo vešte bekove i u odbrani i u napadu, velike zvezde poput Bogdanovića i Jokića. Oni su generalno sjajan tim".

Na kraju – da li je Heket ili Haket? Iako je rođen u Italiji, verujemo da se njegovi otac i deda odazivaju na Heket, pa teško da je onda on Haket, iako ga tako zovu verovatno tokom većeg dela života.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.