Goran Huskić za istoriju Burgosa

Izvor: Mondo, 12.Nov.2017, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Huskić za istoriju Burgosa

Srpski centar MVP ekipe San Pabla u meču u kome je ostvarena prva pobeda u najvišem rangu španske košarke.

Goran Huskić zabeležio je 18 poena, šest skokova, dve asistencije i dve blokade u pobedi San Pabla iz Burgosa nad Mursijom - 89:86, u subotu uveče.

Na prvi pogled "obična" košarkaška vest ipak ima malo veći značaj, koji proističe iz činjenice da Burgos debituje u Endesa ligi i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << počeo sezonu sa sedam uzastopnih poraza, tako da je ovo prva pobeda u istoriji kluba, ostvarena u elitnoj diviziji.

San Pablo je time ustupio "fenjer" ekipi Betisa iz Sevilje (0-7), koji u nedelju igra u gostima sa Andorom.

Huskić je rođen 1992. godine u Beogradu, ponikao je u Radničkom iz Obrenovca, a na Pirinejskom poluostrvu je konstantno od leta 2013. Prošlog meseca našao se na preliminarnom spisku za utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019, ali ga selektor Aleksandar Đorđević pre nekoliko dana nije uvrstio među 24 igrača.

U San Pablu, sa kojim je letos bio šampion druge lige, ove jeseni beleži 10 poena, tri skoka i jednu blokadu po utakmici.

U nedelju je na programu i najveći derbi španske košarke: Real Madrid - Barselona (18.30, Arena sport 4).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.