Gober je dobro čuvao Jokića, ali ne možete zaustaviti takvog igrača

Izvor: B92, 26.Jun.2023, 22:15

"Gober je dobro čuvao Jokića, ali ne možete zaustaviti takvog igrača"

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole kaže da je Nikolu Jokića gotovo nemoguće zaustaviti.

Isticao je neke ranije duele dve selekcije, ali i individualne koje su vodili Rudi Gober i momak iz Sombora.

"Ranije je Rudi Gober bio dobar defanzivac na Nikoli Jokiću, u zavisnosti od stanja i šta situacija zahteva. Kad god imate takvog igrača, ne možete da očekujete da ga potpuno zaustavite, možete samo da probate da ga ograničite i da ograničite >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegov uticaj i ulogu. Kao i drugi, probali bismo i mi i nismo sigurni da li bismo bili uspešni… Ne, ne možete da ga zaustavite takvog igrača jer ima toliko alata i najteža je stvar zaustaviti njegovu pamet. Za nekog ko je strašno brz, možete da nađete način, za igrača koji je odličan šuter, možete da nađete način", rekao je Kole za "Nova.rs" i dodao:

"Ono što Jokića čini posebnim je njegovo donošenje odluka i bolji je od bilo koga. Kad je neko otvoren, naći će ga, kad niko nije, to znači da je jedan na jedan gde je takođe veoma dobar i to ga čini posebnim. Zato možete samo da probate da ga limitirate, da ne dozvolite da primi loptu koliko god je moguće i to je prvi korak. A kasnije, da probate da nađete svoj otrov".

Kole ističe da je Srbija na Evropskom prvenstvu prošle godine imala najbolji tim, ali da to ponekad ne znači mnogo.

"Srbija je što se mene tiče i prošle godine imala najbolji tim, rekao sam to negde i ranije. Ali, možeš da budeš i favorit, a da ne osvojiš takmičenje. Tesno je, ti odigraš lošu četvrtinu, a neko drugi odigra najbolju partiju sezone ili karijere možda i takve stvari se dešavaju. Zato je košarka i uzbudljiva. Srbija će opet biti opet jedan od favorita na takmičenju. Postala je stvarno top tim, ima Jokića, ali ne samo njega. Možemo da pričamo o Miciću, Bogdanoviću, stvarno mi se dopadaju i jedan su od najboljih timova na svetu", kazao je on.

Srbija na predstojećem Mundobasketu igra u grupi sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom, dok će Francuska snage odmeriti sa Letonijom, Libanom i Kanadom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.