Gasol o Jokiću iz drugog ugla – košarka nije u prvom planu

Izvor: B92, 19.Jun.2023, 11:07

Gasol o Jokiću iz drugog ugla – košarka nije u prvom planu

Nekadašnji španski košarkaš Pau Gasol veliki je poštovalac lika i dela Nikole Jokića.

Bivši igrač Memfisa i Lejkersa između ostalih je naročito istakao njegove ljudske kvalitete, dok je njegovo očigledno košarkaško umeće stavio u drugi plan.

Gasol se dohvatio Jokića i istorijske titule Denvera prilikom razgovora za "Mundo Deportivo" na predstavljanju njegovog letnjeg kampa i tom prilikom istakao da srpski centar predstavlja vrednosti koje on veoma ceni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Jokić je igrač koji je na vrhunskom nivou već godinama, sa dve MVP titule u regularnoj sezoni i ove godine je mogao da je osvoji takođe. Obožavam to, jer je Nikola pokazuje vrednosti za koje mislim da su veoma važne i pozitivne za sport. Pored toga što je na visokom nivou (u igračkom smislu) i koliko je neverovatan kao košarkaš", rekao je Gasol.

Potom je podrobnije objasnio na koje vrednosti tačno misli.

"Čini da njegovi saigrači budu bilji, uvek je neverovatno skroman i pokazuje fantastične porodične vrednosti. Kada mu govore o paradama i proslavama, on samo želi da bude kod kuće sa porodicom. To su važne stvari koje sport predstavlja", zaključio je Gasol.

Podsetimo, Gasol je od 2001. do 2019. godine igrao u NBA, pre nego što se vratio u svoj matični klub Barselonu. Tokom karijere dva puta bio šampion lige i šest puta "Ol-star", a Lejkersi su njegov dres sa brojem 16 povukli iz upotrebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.