Gasol i sa 39. godina igra za Španiju (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jan.2019, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasol i sa 39. godina igra za Španiju (VIDEO)

Ikona evropske košarke Pau Gasol potvrtdio je nastup na Svetskom prvenstvu ovog leta.

- Ako budem zdrav, cilj mi je da igram FIBA Svetsko prvenstvo sa Španijom. Želim da odigram dobar turnir i da se putem njega plasiramo na Olimpijske igre i nastavimo da beležimo velike uspehe sa reprezentacijom - rekao je stariji brat Gasol za Trendbasket.

Španija je u nezgodnom režimu kvalifikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uspela da se plasira na Mundobasket, koji je osvojila 2006. godina, kada je Pau Gasol bio u punom naponu snage. Prkoseći činjenici da ima 39 godina i da osim svetskog ima i tri evropska zlata, centar San Antonio Sparsa želi da bude član Crvene furije.

Domogao se dva srebra (2008. i 2012.) i bronze (2016.) na Olimpijskim igrama, a na evropskom tlu ima dva druga (2003. i 2007.) i dva treća mesta (2001. i 2017.).

Svetsko prvenstvo u Kini počinje od 31. avgusta i traje do 15. septembra.

#TBExclusive | @paugasol of @spurs told @TrendBasket after Wednesday's game vs. 76ers that he's willing to don La Roja jersey this summer at the @FIBAWC, if he's healthy. He'll be 39 this summer and wishes to carry @BaloncestoESP on top of the world, for the first time since '06. pic.twitter.com/nIiZ2XepV7— TrendBasketEN (@TrendBasketEN) 24. јануар 2019.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRIMER ZA SVE: Gasol u 39. godini ODLUČIO da igra za reprezentaciju (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2019, 08:13

Španija je već overila vizu za Kinu...Španski košarkaš Pau Gasol planira da bude uz svoju reprezentaciju tokom Svetskog prvenstva u Kini 2019. godine. Dao je domaći zadatak svim vedetama koje se premišljaju da li da nastupaju za svoj nacionalni tim...Španija se plasirala na Svetsko prvenstvo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.