Gadeforš napustio Radnički

Izvor: KGsport.info, 01.Feb.2012, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadeforš napustio Radnički

Košarkaški klub Radnički je danas završio saradnju sa Antonom Gadeforšom, sporazumnim raskidom ugovora, na inicijativu igrača.
Gaderofš je u Radnički došao za sezonu 2010/2011, kada je u Jadranskoj ligi imao ukupno 101 poen iz 51 odsto realizacije, 36 skokova, 11 asistencija, dve ukradene i 12 izgubljenih lopti. Meč karijere na Jadranu odigrao je u februaru 2011. na gostovanju u Sloveniji kada je protiv Krke postigao 25 poena, što tada nije bilo dovoljno da Radnički izbegne poraz.
Tokom priprema za tekuću sezonu imao je briljantne partije, poput one u Aleksincu kada je na prijateljskoj utakmici ubeležio 25 poena, od kojih je sedam puta dao tri poena iz osam pokušaja. U istom periodu, Gadeforš je sa 22 poena dao najveći doprinos pobedi nad Crvenom zvezdom u finalu memorijalnog turnira u Kraljevu.
Međutim, takva realizacija nije ga krasila u takmičarskom periodu od oktobra kada je počela ABA liga. U ovoj sezoni nastupao je na svih 18 utakmica sa prosekom od 18 minuta po utakmici. Za to vreme prosečno je beležio 5,3 poena po meču, sa 45 odsto realizacije: za dva poena 56% (14/25), za tri poena 39,5% (17/43), slobodna bacanja 54,5% (6/11). Uz to, upisao je i 40 skokova (1,9 prosečno), sedam asistencija, četiri ukradene i 12 izgubljenih lopti.
Košarkaški klub Radnički zahvaljuje se švedskom internacionalcu, popularnom Toniju, za korektnu saradnju u proteklih godinu i po dana, i želi puno uspeha u daljoj karijeri koju će od danas graditi van Kragujevca.
Izvor: kkradnicki.rs
Foto: Zoran Petrović 
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.