Francuski magazin posvetio priču Partizanovoj deci

Izvor: Sportske.net, 14.Jun.2017, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski magazin posvetio priču 'Partizanovoj deci'

Francuski košarkaški magazin "Basket Le Mag" posvetio je u svom poslednjem izdanju velikom uspehu koji je KK Partizan napravio pre četvrt veka.

Košarkaški klub Partizan NIS obeležio je u aprilu 25 godina od najvećeg uspeha u svojoj istoriji. Crno-beli su 1992. godine osvojili titulu klupskog prvaka Evrope, a način na koji su to učinili dao je čitavoj priči novu dimenziju.

Dobro je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << poznato da je Jugoslavija bila pod sankcijama i da Partizan nije mogao da igra evropske utakmice na svom terenu, pa se tako sećamo da je španska Fuenlabrada bila dom izabranika Željka Obradovića.

Fajnal-for u Istanbulu bio je priča za sebe. Trojka Saše Đorđevića u poslednjim sekundama kojom je aktuelni selektor reprezentacije Srbije doneo Partizanu titulu prvaka Evrope ostala je upamćena kao jedan od najvažnijih koševa u evropskoj košarci.

Upravo su taj uspeh crno-belih i priča Željka Obradovića završili na stranicama francuskog košarkaškog magazina "Basket Le Mag" koji je u odeljku "Retro" posvetio tekst Partizanu.

Tekst posvećen uspehu koji je Partizan ostvario 1992. godine naslovljen je sa "Partizanova deca", što je Leo Vesterman kao bivši košarkaš crno-belih podelio na "Tviteru".

#partizanKid back in 92 https://t.co/J0ebvfnqtC

— Westermann Léo (@lwestermann) June 14, 2017
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

DOBRO PAMTE PARTIZANOV PODVIG: Francuzi su OVAKO podsetili na 1992. (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2017

Odali su počast velikom uspehu crno-belih...Košarkaški klub Partizan je u aprilu obeležio 25 godina od najvećeg uspeha kluba, osvajanja titule klupskog prvaka Evrope. Ipak, te 1992. nije titula sama po sebi izazvala najveće divljenje već način na koji su to crno-beli učinili. Zbog toga je francuski košarkaški...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.