Fortitudo izgubio profi status

Izvor: B92, 19.Jul.2009, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fortitudo izgubio profi status

Italijanski košarkaški klub Fortitudo iz Bolonje naredne sezone takmičiće se u amaterskoj ligi.

Fortitudo je takmičenje u košarkaškoj Seriji A završio na pretposlednjoj poziciji i naredne sezone trebalo je da se takmiči u drugoj ligi, ali je Košarkaški savez Italije posle sastanka održanog u subotu, odlučio da ne prihvati registraciju Fortituda. Odluka je doneta pošto zvaničnici bolonjskog kluba nisu uspeli da reše tešku finansijsku situaciju. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Početkom prošle sezone ekipu je preuzeo Dragan Šakota, ali je srpski trener dobio otkaz sredinom decembra zbog loših rezultata.

Svi igrači Fortituda će postati slobodni agenti, a vlasnik kluba Đilberto Sakrati moraće da plati sve dugove svog tima.

Pored Fortituda, profesionalni status izgubio je i Basket Livorno, a njih će u drugoj ligi najverovatnije zameniti Aget Imola i Virtus iz Sijene.

Fortitudo je u protekloj deceniji bio jedan od najuspešnijih timova u Italiji, osvojivši dve titule prvaka, 2000. i 2005. godine. Pre deset godina, kao i 2001. godine, Fortitudo je poražen u polufinalu Fajnal Fora, oba puta od gradskog rivala Virtusa. Fortitudo je 2004. stigao do finala najelitnijeg evropskog takmičenja gde je poražen od Makabija sa 44 poena razlike (118-74).

Za ekipu iz Bolonje, koja je uvek bila u senci Virtusa, nastupala su mnoga čuvena imena kao što su Vićenco Espozito, Karlton Majers, Dejvid Rivers, Domink Vilkins, Arturas Karnišovas i drugi.

Aleksandar Đorđević dve godine je bio član ekipe iz Bolonje, a od domaćih košarkaša, u Fortitudu su još igrali i Marko Jarić, Zoran Savić, Vlado Šćepanović i Miloš Vujanić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fortitudo iz Bolonje među amaterima

Izvor: S media, 18.Jul.2009, 19:00

Pre par meseci poznati košarkaški klub, Fortitudo iz Bolonje, doživeo je pravi šok ispadanjem u drugu ligu, a novi udarac slavni italijanski tim doživeo je danas. U predstojećoj sezoni Fortitudo, po svemu sudeći, neće igrati u drugoj ligi već se takmičiti u amaterskoj, trećoj ligi...Pre samo...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.