Finalni košarkaški turnir za pionirke u Vrbasu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2022, 16:01

Finalni košarkaški turnir za pionirke u Vrbasu

Od 13. do 15. maja u Vrbasu odigraće se finalni turnir za košarkašice do 15 godina. Ekipe koje su izborile učešće među 8 najboljih su: Crvena zvezda, Ras, Partizan, Hajduk Veljko, Radnički Kragujevac, Sevojno, Srem i Vrbas. Sve utakmice biće odigrane u hali Sportskog centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" u Vrbasu.

Parovi četvrfinalnih utakmica (13. maj):

11:00 Vrbas – Hajduk Veljko

13:30 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Crvena zvezda – Sevojno

16:00 Ras – Partizan

18:30 Srem – Radnički Kragujevac

Ekipa Vrbasa je aktuelni šampion Vojvodine. Igračice trenera Marka Grubača su na pokrajinskom prvenstvu bile najbolje u konkurenciji Srema, Srbobrana, Proletera 023, Vojvodine 021 i Kovina. Kao drugoplasirana iz Vojvodine plasman na državno prvenstvo izborila je i ekipa Srema iz Sremske Mitrovice.

"Nakon završnog turnira Vojvodine, maksimalno smo se posvetili pripremama za državno prvenstvo. Sve devojke vredno treniraju i rade, posvetili smo se ispravci individualnih i grupnih grešaka. Drago nam je što ćemo igrati na našem terenu i pozivamo sve gledaoce da dođu u što većem broju", istakla je pionirka Vrbasa Jana Džabasan.

"Naporno smo trenirali i radili kako bismo poboljšali svoju igru i što bolje se pripremili za predstojeće takmičenje. Uzbuđenje je tu kao i volja za borbom, igrom i naravno pobedom. Potrudiću se da odigram svaku utakmicu što bolje i da zajedno dođemo do prvog mesta. Svim ekipama bih poželela sreću i neka najbolji pobedi", izjavila je pionirka Vrbasa Anđela Vučetić.

Pionirke "Hajduk Veljka" iz Negotina su osvajačice Kvalitetne lige Istočne i Južne Srbije, i to bez ijednog poraza.

"Ovo je za nas fenomenalan rezultat. Sve moje drugarice iz tima su živele za ovo i odlično znamo koliko smo truda i rada uložile da bi do njega došle. Svesne smo da nam neće biti lako, da ništa nećemo dobiti na poklon, ali smo isto tako svesne da smo u društvu najboljih i ta činjenica sama po sebi nas čini ponosnim. Pokušaćemo da pariramo ekipi Vrbasa, koliko to budemo mogle i nadamo se jednoj lepoj košarkaškoj predstavi", izjavila je pred turnir košarkašica ekipe Hajduk Veljko Amelia Nedeljković.

"Samim plasmanom na finalni turnir, među 8 najboljih ekipa u zemlji, mi smo ispunili svoj cilj i sada bez nekog prevelikog rezultatskog pritiska želimo da se prikažemo u što boljem izdanju. Znamo da nas u četvrfinalu očekuje utakmica sa domaćinom turnira, odličnom ekipom Vrbasa, koja je sigurno favorit u ovom meču, ali ime našeg kluba nas obavezuje da se ne predamo, tako da ćemo se sigurno boriti do samog kraja. Pokušaćemo da damo sve od sebe i da u svakom trenutku uživamo na terenu. Svim učesnicima želim dobro zdravlje, puno uspeha na turniru i neka na kraju pobedi ženska košarka", zaključio je trener ekipe Hajduk Veljko Dušan Mandić.

Što se tiče grada Beograda, šampion je ekipa Rasa a direktan plasman na završni turnir izborila je i ekipa Crvene zvezde. Partizan je kroz baraž protiv Srbobrana, uspeo da se plasira među 8 najboljih ekipa u Srbiji.

Ekipa Sevojna savladala je Kraljevo u baražu i kao osvajač Kvalitetne lige Zlatiborskog, Moravičkog, Kolubarskog i Kosovsko-raškog okruga dolazi na finalni turnir.

Predstavnik Centralne Srbije i ovog puta biće Radnički iz Kragujevca, ekipa koja se već treću godinu uzastopno plasirala na finalni turnir za pionirke.

Polufinalni mečevi zakazani su za subotu, a veliko finale u nedelju.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.