Film o trijumfu ruske košarkaške reprezentacije nad Amerikancima u bioskopima (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2018, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film o trijumfu ruske košarkaške reprezentacije nad Amerikancima u bioskopima (VIDEO)

Film "Tri sekunde za večnost" o trijumfu ruske košarkaške reprezentacije nad Amerikancima u sred Hladnog rata, biće od sutra na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavio je distributer "Fame Solutions".

Film u kome su skoro svi glumci i profesionalni košarkaši, baziran je na memoarima legendarnog košarkaša Sergeja Belova, a fokusiran je na legendarni košarkaški finalni meč između ekipa Amerike i Sovjetskog Saveza, koji je do tog finala, svaki put gubio upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od Amerikanaca.

Reditelj Anton Megerdičev kaže da od ranog detinjstva sluša o tom legendarnom meču.

"Otac mi je sa takvim oduševljenjem i žarom pričao o tim čuvenim sekundama koje su promenile sve. Vremenom sam shvatio da mi je ta priča ceo život u glavi. Dugo sam istraživao, gledao snimke i to je zaista jedan od najznačajnijih momenata u istoriji sporta i nešto što je moralo biti ispričano. Zaista neverovatna priča", rekao je on.

Film "Tri sekunde za večnost" predstavlja priču o pobedi koja je promenila tok istorije, priču o pobedi ljudskog duha, cele nacije.

U središtu priče je legendarni košarkaški trener koji je uradio nemoguće - imao je želju da sovjetski nacionalni tim postane najbolji na svetu i uspeo je u tome.

Film je baziran na stvarnim događajima iz 1972. koji su se odigrali tokom Olimpijskih igara u Minhenu.

"U početku mi se nije dopala ideja o filmu, jer nisam imao predstavu kako to žele da prikažu. Međutim, nakon čitanja scenarija, shvatio sam da film podržava taj ljudski aspekt, prikazuje tadašnje vreme, ali i psihologiju momaka koji su igrali tada i učinili svoju zemlju ponosnom", rekao je Ivan Edeško, šampion iz 1972.godine.

"Pošto sam bio pozvan da učestvujem u snimanju, nakon mojih saveta kako da razumeju i prikažu neke elemente knjige na kojoj je baziran film i kada sam lično video kako ide snimanje, shvatio sam da rade nešto veoma dobro i važno. To je film za sve, film o košarci, ali i o životu. To je priča koja će inspirisati roditelje da usmere svoju decu ka sportu", dodao je Edeško.


Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.