Izvor: MozzartSport.com, 08.Jul.2020, 11:53

Faktor sigurnosti jednog tima - Demarkus Nelson

Iskusni Amerikanac još godinu dana u Limožu

Svuda gde je bio, Demarkus Nelson nije oduševljavao atraktivnim potezima, zakucavanjima i košarkaškom magijom. Izazivao je respekt svog tima, ali i protivnika, mirnoćom, racionalnim odlukama, pravim rešenjima - sigurnim poenima. To ga su svesni i u francsukom Limožu, gde im je bio dovoljan jedan kratak period pre izbijanja pandemije virusa korona da se uvere u kvalitete iskusnog igrača.

Limož je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << s velikim zadovoljstvom objavio da je produžio ugovor sa 34-godišnjim bekom do kraja sezone 2020/2021. Nelson je prosečno beležio 9,8 poena i imao 6,3 asistencija i 2,5 skoka po meču.

"On sa sobom nosi puno preciznosti i kontrole, on je igrač koji zaista poboljšava tim u celini. Zna kako da organzijuje i olakša igru, stvarajući povoiljne situacije za svoje igrače", rekao je pomoćni trener Limoža Medi Mari.

Nelson je bio kapiten univerziteta Djuk, posle čega nije draftovan, ali je potpisao za Golden Stejt. Evropsku karijeru je započeo 2009. godine u Zagrebu, a potom je igrao za Avelino, Šole, Donjec, a veliki uspon doživeo je dolaskom u Crvenu zvezdu. Nakon dve sezone u crveno-belom dresu prešao je u slavni Panatinaikos, a potom igrao za Monako, Asvel, Bajern i konačno Limož u kojem je od januara ove godine.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Košarka,   Coronavirus

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.