FMP u polufinalu Kupa Radivoja Koraća

Izvor: RTS, 19.Feb.2009, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FMP u polufinalu Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Metalac rezultatom 83:66 i plasirali se u polufinale Kupa Radivoja Koraća.

Crvena zvezda se dosta mučila u prvom poluvremenu, tako da su taj deo igre Valjevčani rešili u svoju korist sa četiri poena razlike.

Drugo poluvreme donelo je "novu" Crvenu zvezdu. Crveno-beli preuzimaju kontrolu utakmice. Snažnom odbranom i bržim napadima uspeli su da preokrenu rezultat. Metalac nije imao odgovor na ovakvu igru Zvezde. U poslednjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << četvrtini crveno-beli su rutinski priveli meč kraju i na kraju trijumfovali rezultatom 83:66.

Košarkaški FMP-a iz Železnika plasirali su se u polufinale završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, pošto su u Nišu u četvrtfinalu savladali ekipu Lajonsa iz Vršca sa 81:68 (40:46). 

Pred oko 1.000 gledalaca u dvorani "Čair", sudili su Nešković, Glišić i Oberknežević.

FMP: Čović 13, Živanović 6, Labović 8, Lazić 5, Ilić 2, Stamenković, Raduljica 14, Protić 14, Musli, Samardziski 13, jeremić 6, Milutinović.

Lajons: Popović 2, Vlašković 2, Vajt 7, Marković 19, Jorović 10, Ocokoljić 16, Kasabašić, Mijatović, Marjanović 3, Knežević 9, Jevđić.

Ekipa Lajonsa uspešno je parirala favorizovanom FMP-u u prvom delu utakmice, a trojkom Jorovića u poslednjoj sekundi potvrdila je dobru igru i zasluženo vođstvo.

FMP se vratio u trećoj četvrtini, međutim, aktivan rezultat na semaforu potrajao je sve do polovine poslednje deonice. Tada su se razigrali Raduljica i Samardziski pod koševima, Protić i Čović sa spoljnih linija, pa su "panteri" na kraju sigurno ostvarili očekivanu pobedu. U poraženoj ekipi istakli su se Marković i Ocokoljić.

Trener Lajonsa Dejan Mijatović je ocenio da se njegova ekipa nije adaptirala na igru na ivici faula u drugom poluvremenu i da je to presudilo utakmicu, dok je kormilar FMP-a Milovan Stepandić istakao da su "panteri" došli u Niš "da igraju finale".

Protivnik FMP-a u polufinalu biće pobednik duela između Crvene zvezde i Mašinca (20.30 RTS-2).

U prvom polufinalu sastaju se "Crno-beli" koji su u sredu bili bolji od Vojvodine 87:58, i Hemofarm koji je savladao Borac iz Čačka sa 80:75.

Raspored utakmica i rezultati:

Četvrtfinale

Partizan - Vojvodina 87:58

Hemofarm-Borac (Čačak) 80:75

FMP - Lajonsi 81:68

Crvena zvezda - Metalac (Valjevo)  83:66

Polufinale 1: Partizan - Hemoharm 20. 2. (18.00 RTS 2),

Polufinale 2: FMP - Crvena zvezda 20. 2. (20.30 RTS 2),

Finale subota, 21. 2. (18.00 RTS 2).

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.