FMP posle utakmice sa Partizanom: Revija prostakluka!

Izvor: Sportske.net, 03.Nov.2019, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FMP posle utakmice sa Partizanom: ''Revija prostakluka!''

Košarkaški klub FMP saopštio je danas da je utakmica protiv Partizana bila "deo režimske predstave" i ponovo revija prostakluka.

"FMP kao dvostruki osvajač ABA lige, klub sa istorijom, rasadnik reprezentativaca i talenata, od kojih su mnogi propali upravo u samozvanoj 'instituciji' srpske košarke, već godinama je meta najgorih uvreda, i slobodno možemo reći mržnje kada gostuje ekipi Partizana.







Čime je ta >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ogromna netrpeljivost i opsednutost KK FMP zaslužena (osim što smo ih sportski pobedjivali na terenu), ne znamo, ali smo u više navrata skretali pažnju, zarad dobrobiti ABA lige i srpske košarke, da nećemo tolerisati ovakav pir divljaka kojima su košarka i sport na poslednjem mestu.







Nismo napuštali parket i pored činjenice da smo imali mnogo razloga za to, i u prošlosti, pa i u subotu", navodi se u saopštenju FMP-a.

Partizan i FMP su se u subotu sastali u petom kolu ABA lige u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Na najgore uvrede upućivane u subotu sa tribina u osam navrata, zvanični spiker oglasio se samo jednom? Sadržaj ovih uvreda nećemo iznositi u javnost iz osnovne pristojnosti.







Ali, ako je to u skladu sa propisima ABA lige i načelima sporta, onda ova liga i košarka u Srbiji nemaju nikakvu budućnost", dodaje se u saopštenju kluba iz Železnika.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je upitan da li goste u svojoj kući dočekuje psovkama, uvredama na račun porodica i najprimitivnijim izlivima mržnje.

Najavljeno je da će FMP "u skladu sa srpskom tradicijom uzvratiti gostoprimstvo u drugom delu sezone".

"FMP nikome ne preti, ali nakon subote neće ni mirno posmatrati scenario u kome jedan klub, bez obzira na cenu, ponajmanje na terenu želi da dođe do cilja. Ako FMP sa 10 srpskih igrača i reprezentativaca naše zemlje, treba da bude deo te 'igre', mi u njoj nećemo učestvovati – ali nećemo ni ćutati", dodaju iz FMP-a.

FMP je objavio da će prekidati svaku narednu utakmicu koju organizuje Partizan "i na najmanji povik i vređanje bilo koga" iz njihove delegacije.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.