FMP Železnik bolji od Radničkog

Izvor: B92, 28.Apr.2010, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FMP Železnik bolji od Radničkog

Košarkaški FMP Železnika pobedili su na svom parketu Radnički iz Kragujevca sa 82:68 u petom kolu Superlige Srbije.

'Panteri' su meč prelomili u drugoj deonici, kada su stvorili deset poena viška, koje su do kraja meča uspeli da uvećaju i dođu do trijumfa. Najbolji u domaćem timu bio je Bojan Radetić sa 17 poena (6-9 iz igre) i 5 skokova, Raduljica je imao 11 poena, 5 skokova i 8 asistencija, Čović je dao 14, Jeremić 13, a Videnov 12 poena. Jedini 'dvocifren' >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kod Kragujevčana bio je Marko Brkić sa 13 poena (8sk.).

FMP Železnik je trijumfom nad Radnićkim došao do trećeg trijumfa u Superligi, uz dva poraza, a Kragujevčani imaju isti skor.

Boško Đokić, trener FMP-a, čestitao je svojim igračima na pobedi i dodao:

"Imali smo malo problema sa njihovom širokom odbranom, ali uspeli smo da se konsolidujemo i ostvarimo dobar rezultat. Već vidim neki krug od tri ekipe, ali ne bih sada o tome, ima vremena. Što se tiče Andreje Milutinovića, oporavak je malo sporiji nego što smo se nadali, tako da zbog toga nije bio u večerašnjem sastavu".

Trener Radničkog Miroslav Nikolić nije bio zadovoljan htenjem svojih igrača.

"Sve čestitke FMP-u na pobedi, imali su veću želju, mi smo se vukli, promašivali bacanja, trojke... U skoku smo takođe nadmašeni od strane domaćina. Okrećemo se sledećoj utakmici, protiv Zvezde, koja nam je veoma bitna".

FMP: Čović 14, Stefanović, Zeković 3, Stojadinović, Lazić 7, Radetić 17, Dimić 3, Raduljica 11 (8 as), Vudvord, Jeremić 13, Samardžiski 2, Videnov 12 (7 sk).

Radnički: Šepa, Čakarević 4, Kotiševski 9, Urazmanov 3, Mijatović 5, Rakić 6, Aleksić 7, Pantić 8, Kruščić 3, Vuksanović 6, Brkić 13 (8 sk), Kljajević 4.

U sledećoj rundi Radnički igra kod kuće sa Crvenom zvezdom, dok FMP putuje u Vršac na gostovanje Hemofarmu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Superliga: FMP bolji od Radničkog

Izvor: Sportal.rs, 28.Apr.2010

Košarkaški FMP-a pobedili su u Železniku ekipu Radničkog iz Kragujevca sa 82:68 (21:21, 26:16, 18:18, 17:13) u utakmici petog kola Superlige Srbije.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.