FIBA opet muti: Gordon može da igra za Bahame uprkos pravilima

Izvor: B92, 07.Avg.2023, 23:15

FIBA opet muti: Gordon može da igra za Bahame uprkos pravilima

Svetska kuća košarke napravila je novi propust direktno kršeći sopstvena pravila.

Iako po pravilima FIBA stoji da igrač ako zaigra za reprezentaciju jedne zemlje, ne postoji mogućnost da ubuduće igra za drugu, to ne važi u slučaju Erika Gordona.

NBA veteran će tako dobiti priliku da igra za Bahame iako je pre 13 godina zabeležio nastupe u dresu SAD na Mundobasketu u Turskoj.

Član 22 unutrašnjih pravila FIBA kaže da on ne može da igra za drugu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << reprezentaciju, ali da to može da se opovrgne ako igrač dolazi u tim "čiji je program u razvoju" i ako je to "u najboljem interesu košarke".

Sam član je problematično i sročen pa samim tim dozvoljava i različita tumačenja.

U svakom slučaju, Gordon koji je rođen u Indijani, igraće za zemlju svoje majke, Bahame.

Ovaj tim će na pretkvalifikacionom turniru u Argentini igrati u odlilčnom sastavu jer su tu i Deandre Ejton iz Finiksa, Badi Hild iz Indijane i Kai Džons iz ekipe Šarlota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.