FIBA intervjuisala Marjanovića: Srbija je moja zemlja, želim da igram za nju!

Izvor: Telegraf.rs, 09.Dec.2016, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA intervjuisala Marjanovića: Srbija je moja zemlja, želim da igram za nju!

Jedna od lošijih epizoda u srpskoj košarci bila je status Bobana Marjanovića u reprezentaciji Srbije.

Podsetimo, on je otkazao selektoru Aleksandru Đorđeviću u zadnji čas pred kvalifikacioni olimpijski turnir, a selektor je potom odlučio da ga ne svrsta na konačan spisak za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, gde je Srbija osvojila srebrnu medalju.

Za to vreme, Marjanović je potpisao trogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ugovor sa Detroit Pistonsima, koji ne i trebalo da mu prave problem za nastup u nacionalnom dresu.

- Naravno. To bi bilo sjajno. Želim da igram za nacionalni tim kada god budem izabran. Selektor je odlučio da oni koji su mu bili dostupni za kvalifikacioni turnir za Igre budu u timu i u Riju. To je bila njegova odluka i ja sam se složio sa tim - rekao je Marjanović u razgovoru za FIBA.

Printskrin: fiba.com

Kada se osvrnuo na to da nije bio u ekipi koja je stigla do olimpijskog srebra i finala sa SAD, rekao je:

- Nisam se osećao loše zbog toga, ali ne mogu da kažem da sam srećan što nisam išao, jer je Srbija moja zemlja, moji saigrači i prijatelji su bili u ekipi, zauzeli drugo mesto i odigrali sjajan turnir - rekao je Marjanović.

Naredni izazov Srbije je Evropsko prvenstvo 2017, a poslednju reč ima Đorđević.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

A ŠTA KAŽE SRBIJA? Boban Marjanović doneo odluku o kojoj će se sigurno pričati (VIDEO) (ANKETA)

Izvor: HotSport.rs, 10.Dec.2016, 00:49

Propustio je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, pa nije bio u sastavu ni u Riju. Ipak, Boban Marjanović, sada kada je osiguran NBA ugovorom, nema prepreka da zaigra za nacionalni tim.. . To je bar rekao za sajt FIBA:. – Naravno da želim! Želim da igram za reprezentaciju, da me odabere selektor,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.