Evo kako je Lepa Brena dobila čuveni nadimak i koja dva čoveka su zaslužna za to

Izvor: Press, 05.Jan.2018, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo kako je Lepa Brena dobila čuveni nadimak i koja dva čoveka su zaslužna za to

Ona je jedna od najpopularnijih estradnih ličnosti na našim prostorima, ali malo ko je zna po pravom imenu Fahreta
Lepa Brena zasigurno je najveća ženska zvezda na našim prostorima, ali retko ko zna kako je pevačica od imena Fahreta dobila nadimak koji ju je proslavio.
 
A priča je sledeća...
Brena je nadimak dobila davne 1975. godine, još u srednjoškolskim danima, a za sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je kriv njen košarkaški trener, što je Brena ispričala u svom dokumentarnom filmu "Lepa Brena - godine Slatkog greha", čija je prva epizoda medijima nedavno ekskluzivno prikazana.
- U tom periodu počela sam aktivno da treniram košarku. Na košarkaškom terenu je i nastao moj današnji nadimak Brena. Nadimak mi je dao moj tadašnji košarkaški trener, Vlada Bajer. Treneru je bilo komplikovano da me doziva: "Fahreta, Fahreta!" Igrala sam centra ili beka. Moje koleginice bile su Mila, Kata... Sve neka kratka imena. I kaže on meni: "Ja ću tebe zvati Brena". Ja kažem: "Ko je ta Brena?!" Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti lepša - rekla je Brena

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.