Džordan dovodi novog trenera u svoj klub – dobro poznato ime

Izvor: B92, 21.Jun.2022, 17:20

Džordan dovodi novog trenera u svoj klub – dobro poznato ime

Američki košarkaški trener Majk Dientoni jedan je od kandidata za mesto glavnog trenera Šarlot Hornetsa.

Dientoni bi trebalo da se sastane sa Majklom Džordanom, vlasnikom Hornetsa, kako bi pregovarali o potencijalnom angažovanju ovog stručnjaka.

Iako je bilo dogovoreno da ekipu preuzme Keni Etkinson, koji je jedan od pomoćnih trenera u ekipi Golden Stejt Voriorsa, on je odustao od tog posla.

Upravo je Majk Dientoni bio "finalista" za ovaj posao u Hornetsima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stoga uprava Hornetsa želi da se dogovori sa njim, nakon što je Etkinson promenio odluku.

Majk Dientoni je poznat kao jedan od revolucionara košarka i mnogi s pravom tvrde da njemu pripadaju mnoge zasluge za stil košarke koji se danas igra.

Svoju trenersku karijeru počeo je u Italiji, odakle je i sam poreklom. Vodio je ekipe Olimpije iz Milana i Benetona, a u NBA ligi je bio glavni trener u Denveru, pa se opet vratio u Italiju, opet na klupu Benetona.

Najviše pažnje je privukao kao trener Finiks Sansa, gde je kao šef stručnog štaba proveo pet godina. Trenirao je Njujork Nikse, Los Anđeles Lejkerse i Hjuston Roketse, dok je njegov poslednji posao bio posao pomoćnika u Bruklin Netsima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.