Džim Kalhun se penzionisao

Izvor: B92, 14.Sep.2012, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džim Kalhun se penzionisao

Legendarni trener Univerziteta Konektiket Džim Kalhun najavio je penzionisanje posle 40 godina rada u koledž košarci.

Kalhun je jedan od najuspešnijih trenera u istoriji NCAA lige sa 866 pobeda, a pored UCONN-a vodio je još samo Nortistern gde je počeo karijeru 1972. godine.

On je na Konektiket stigao 1986. godine, a sa Haskisima je osvojio tri NCAA titule (poslednja 2011). Kalhun je 2005-godine primljen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u "Kuću slavnih" u Springfildu, a kao glavni razlog penzionisanja su zdravstveni problemi 70-godišnje legende.

"Nikada nisam rekao da nisam grešio. Ali sam se uvek trudio da radim ispravno. Nisam uvek radio na ispravan način, ali sam pokušavao da uradim ispravne stvari. Bilo je prepreka na putu, ali smo otišli u pravom pravcu", rekao je Kalhun.

Kalhuna će na klupi UCONN-a zameniti nekadašnji NBA igrač Kevin Oli.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.