Džikić preuzima Lijetuvos Ritas

Izvor: Blic, 31.Maj.2011, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džikić preuzima Lijetuvos Ritas

Novi selektor mlade košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Džikić po svoj prilici će od ovog leta voditi novi klub - litvanskog giganta Lijetuvos Ritas.

Prema pisanju tamošnjih medija, uprava Lijetuvosa donela je odluku da upravo Džikić bude naslednik Aleksandra Trifunovića, koji je pred kraj sezone prekinuo saradnju sa klubom pa ga je od sredine aprila privremeno menjao Darijus Maskoliunas.

Isti izvori navode da je posrednik u pregovorima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa Džikićem bio njegov menadžer Miško Ražnatović, koji je ujedno postigao dogovor da i makedonski centar Petar Samardžiski zaigra za Lijetuvos Ritas. Ražnatović je tokom vikenda boravio u Viljnusu i ugovorio dolazak novog tandema u tabor vice-šampiona Litvanije.

Džikić (40) je u prošloj sezoni predvodio Krku iz Novog Mesta do titule u Evročelendž kupu, a prošle nedelje je imenovan za novog selektora mlade košarkaške reprezentacije Srbije.

Put Bilbaa, gde će "U-20” šampionat Evrope početi 14. jula, Džikić će odvesti prilično iskusnu ekipu jer se na njegovom preliminarnom spisku nalaze devetorica koja su bili šampioni kontinenta u konkurenciji do 18 godina, kao i tandem iz "U-16” reprezentacije, Nikolić - Musli, koji su na Kritu svojevremeno predvodili našu kadetsku reprezentaciju do evropskog trona.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.