Džikić posle poraza od Srbije: To mi se nije svidelo

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 23:29

Džikić posle poraza od Srbije: To mi se nije svidelo

Selektor košarkaške reprezentacije Gruzije Aleksandar Džikić govorio je posle poraza od Srbije.

Džikić rekao je posle poraza od Srbije (63:76) da uprkos dva poraza na startu kvalifikacija on i njegova ekipa neće odustati od plasmana na Evropsko prvenstvo 2025. godine.

"Nalazimo se na skoru 0-2 i nećemo odustati. Barem ja neću odustati. Situacija je teška jer nismo započeli kvalifikacije kako smo želeli", rekao je Džikić na konferenciji za medije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Plasman na Evrobasket iz grupe G obezbediće dve najboljeplasirane selekcije ne računajući Finsku koja već ima obezbeđeno učešće kao jedan od domaćina takmičenja.

"Želeo bih da se zahvalim Cincadzeu koji se na ovoj utakmici oprostio od reprezentacije. Nismo mu pomogli dovoljno da ova utakmica bude još posebnija. Zahvalan sam Savezu i klubovima koji su dozvolili igračima da dođu na pripreme i pruže mi šansu da upoznam igrače i razumem ovaj novi tim. Neću reći ništa više od toga jer ne tražim alibije, to prosto nije moj stil", dodao je srpski stručnjak.

Džikić je istakao da su njegovi igrači imali trenutke kad su igrali dobro, ali i periode meča u kojima su neki igrači iskazali ozbiljan nedostatak koncentracije.

"To mi se nije svidelo. Trud je tu, ali to nije dovoljno ako želite da pobedite bolje timove od vas", zaključio je Džikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.