Izvor: MozzartSport.com, 16.Sep.2021, 11:59

Dule o Dudi: Monumentalan!

Vujošević zatečen i potresen odlaskom legendarnog savremenika

Liga izuzetnih džentlmena u kojoj je on imao neku ulogu svetonazora i liderstva. Tako bi se mogla opisati generacija čuvenih jugoslovenskih i srpskih košarkaških trenera koja je prethodnih decenija oblikovala našu i evropsku košarku. Njoj kao veliko ime pripada svakako i Duško Vujošević. Čovek koji je bio Ivkovićev savremenik i prijatelj.

Vujošević je trenersku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << karijeru započeo tek koju godinu posle Ivkovića. A ono što ih najviše povezuje je da su u različitim epohama radili u Partizanu, reprezentaciji i Ivkovićevoj najvećoj ljubavi Radničkom sa Crvenog krsta.

Vest o odlasku legendarnog Dude je zatekla Duška Vujoševića koji je u razgovoru za MOZZART Sport pokušao objasni koliki je ovo gubitak za košarku i ceo narod na ovdašnjim prostorima.

„Iako sam znao da ima zdravstvenih problema, normalno je da sam kao i svako ljudsko biće zatečen vešću o njegovom odlasku. Stvarno sam potrešen. Sve je ovo neočekivano jer Dušan Ivković je bio toliko jak psihički, fzički, karakterno da nismo očekivali da izgubi ovu bitku.

Duda Ivković je neko ko je sve radio na svetskom nivou. Čega god bi se dotakao, bio je fantastičan u tome. On monumentalan čovek u svakom smislu. I kada se vratio u našu košarku i opet preuzeo reprezentaciju, dao se maksimalno i ponašao domaćinski.

Posle dolaska Dude Ivkoviča, mi smo od danas puno slabiji kao organizacija, kao ljudi iz sveta košarke i celokupno društvo. Naravno, najveći gubitak je doživela njegova familija kojoj i ovim putem izražavam saučešće.

Napravio je toliko uspeha kao trener i selektor da je teško izdvojiti neke. Ali to Evropsko prvenstvo ’95 i zlatna medalja u Atini ipak imaju posebno mesto. Posle embarga, sankcija i svih problema koji su pogodili državu i narod, taj uspeh je bio od neprocenjivog značaja za ljude pa ga samo treba gledati iz tog konteksta.

Svakog sekunda svog rada, Dušan Ivković se trudio da donese napredak. Gde god je bio, radio je posvećeno i domaćinski. Od klubova, preko reprezentacije, trenerskih organizacija do FIBA u kojoj je učestvovao u promeni pravila i nekih dobrih stvari za celokupnu košarku. Njegova dela će govoriti u njegovo ime ali gubitak takve veličine je nenadoknadiv“, rekao nam je očigledno potrešeni Duško Vujošević.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.