Druga liga: Zdravlje dočekuje Konstantin, Pirot i Fer plej gostuju

Izvor: JužneVesti.com, 12.Dec.2019, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga liga: Zdravlje dočekuje Konstantin, Pirot i Fer plej gostuju

11. kolo Druge košarkaške lige otvoriće južnjački okršaj, pošto će u petak, 13. decembra u leskovačkoj hali "Dubočica" Zdravlje dočekati niški Konstantin. Preostala dva predstavnika juga Srbije u ovom takmičenju će gostovati dan kasnije - niški Fer plej ekipi Sveti Đorđe u Žitištu, a Pirot Mladosti u Smederevskoj Palanci.

Leskovčani kažu da moraju da dobiju Konstantin, te da pobeda ne sme da se dovede u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pitanje. Zdravlje je bolje pozicionirano - ima po pet pobeda i poraza i na sedmom je mestu, ali je u prošlom kolu po prvi put izgubilo ubedljivo. Nišlije se, sa druge strane, bore za opstanak, dvanaesti su, ali u ovaj duel ulaze na krilima dva vezana trijumfa. Početak ovog meča zakazan je za 17:30.

Zdravlje je u 10. kolu izgubilo od Pirota, koji ima nameru da i ovog puta slavi i tako se eventualno vrati na poziciju koja vodi u Košarkašku ligu Srbije. Mladost trenutno ima dva boda manje i dve pozicije je slabije rangirana, a na ruku Piroćancima ide i to što je njihov domaćin u poslednjem kolu pretrpeo težak poraz od kragujevačkog Radničkog. Utakmica se igra u subotu, od 19 sati.

Istog dana, samo dva sata ranije (17 sati), na parket će još jedan predstavnik juga i Niša. Fer plej je konačno izašao iz zone ispadanja, a sada će imati prilike da se tu i učvrsti, pošto mu je rival direktni konkurent za opstanak. Tim iz Žitišta ima bod manje, pa se očekuje neizavstan derbi donjeg dela tabele.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.