Izvor: RTS, 12.Mar.2021, 12:27

Don Etore ponovo na klupi "azura"?

Etore Mesina mogao bi da postane novi selektor košarkaške reprezentacije Italije, posle olimpijskih kvalifikacija u Beogradu, odnosno Olimpijskih igara u Tokiju ukoliko se "azuri" plasiraju.
Etore Mesina jedno je od najvećih košarkaških imena u Evropi, a prema pisanju Gazete delo Sport, iskusni stručnjak glavni je kandidat za klupu "azura".

Meo Saketi će predvoditi nacionalni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tim u junu, na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu, ali i u Tokiju - ukoliko Italijani izbore plasman.
Međutim, klupa je spremna za Mesinu, koji bi mogao treći put u karijeri da postane selektor "azura".
Poslednji put Mesina je predvodio Italiju na olimpijskim kvalifikacijama u Torinu 2016. godine, kao i na Evrobasketu 2017, kada su "azuri" stigli do četvrtfinala.
Mesina bi trebalo da bude glavna snaga Italije na Evrobasketu 2022. godine, a jedna od grupa igraće se u Milanu.
Ukoliko, kojim slučajem, Mesina odbije mesto selektora, dirigentska palica nacionalnog tima biće predata treneru Venecije Valteru De Rafaeleu.
Mesina je glavni trner milanske Olimpije, a u karijeri je vodio Virtus, Real, CSKA, ali bio i pomoćnik u NBA timovima El-Ej lejkersima i San Antoniju.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ITALIJA NA NOGAMA: Etore Mesina ponovo na čelu košarkaške reprezentacije?!

Izvor: Kurir, 12.Mar.2021

Košarkaški trener Etore Mesina biće novi selektor reperezentacije Italije, a ekipu će preuzeti posle olimpijskih kvalifikacija u Beogradu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.