Đorđević saopštio: Bez Nedovića i Kalinića na EP!

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2017, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević saopštio: Bez Nedovića i Kalinića na EP!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je da Nikola Kalinić i Nemanja Nedović neće putovati na Evropsko prvenstvo.

"Kalinić je danas imao poslednji magnet, ne može da nam pomogne ove godine. Nedović je već neko vreme van treninga. Na Evropsko prvenstvo će putovati 12 najboljih igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koje Srbije ima, a koji nisu povređeni", izjavio je Đorđević, i dodao:

"Postoji čvrst karakter, ne znam da li više vole da pobeđuju ili mrze da gube. Znači što je ovaj tim bio od starta priprema. Pritisak je pozitivna stvar, zato smo i na ovako visokom nivou.", rekao je on.

Na konačnom spisku reprezentacije nalaze se:Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Branko Lazić, Marko Gudurić, Dragan Milosavljević, Vladimir Lučić, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Ognjen Kuzmić, Vladimir Štimac i Boban Marjanović.

Srbija u sredu putuje u Istanbul, a kapiten Milan Mačvanje rekao da je ekipa spremna za start takmičenja.

"Spremni smo, čeka nas Letonija u prvom meču. Dobra su ekipa, biće teško. Atmosfera je dobra, vlada pozitivna energija. Letonija je dobra, Porzingis je tu, braća Bertans, nezgodni su, igraju tvrdo, ali kao što rekoh pripremili smo se dobro", rekao jeMačvan.

Na pitanje da li igrači osećaju manji pritisak posle brojnih otkaza, krilni centar je odgovorio:

"Kad radiš sa Saletom nije da nemaš pritisak. On je naš duhovni vođa, idemo puni optimizma i verujemo da ćemo napraviti dobar rezultat".

Jedan od predvodnika selekcije Bogdan Bogdanović kaže da će ekipa dati sve od sebe da napravi dobar rezultat.

"Zdravlje igrača u prvi plan, krivo mi je zbog toga, ali tu smo da se borimo. Nije sigurno ni da bismo kompletni došli do zlata. Desi se neka lošija utakmica...", smatraBogdani dodaje:

"Moramo da budemo spremni na sve, bitne su sve utakmice. Opet, najvažnije su osmina i četvrtfinale gde ulaziš u borbe za medalju ili ispadaš. Težak nam je raspored, ali nikad nismo kalukulisali. Idemo od utakmice do utakmice".

Podsetimo, zbog problema sa povredama ranije su otpali Marko Simonović, Miroslav Raduljica i Miloš Teodosić.

Srbija je na EP u grupi D u Istanbulu sa Turskom, Rusijom, Letonijom, Belgijom i Velikom Britanijom.

Evrobasket će biti održan od 31. avgusta do 17. septembra.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.