Đorđević otkrio tajnu uspjeha na Mundobasketu

Izvor: BanjalukaLive.com, 16.Okt.2014, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević otkrio tajnu uspjeha na Mundobasketu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio danas da je uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Španiji posljedica dobre atmosfere u nacionalnom timu. Srpski košarkaši osvojili su srebrnu medalju, pošto su u finalu izgubili od selekcije SAD rezultatom 129:92. "Najvažnija je bila ekipa, jedinstvo, emocija koju smo uspjeli uzajamno da pružimo jedni drugima. Mi koji smo postavili postulate pravila igre >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << i vodili igrače kroz celi taj proces, nekih dva i po mjeseca, uspjeli smo da upoznamo igrače, da ih otvorimo i da se otvorimo ka njima", rekao je Đorđević gostujući na televiziji BHT1. On je istakao da mu je stalo do fer-pleja kako na terenu tako i životu. "Život je za mene jedno veliko takmičenje, gdje jednostavno želiš da budeš što bolji čovjek ili da budeš uspješniji. Na kraju se to mjeri nekim relativnim pojmovima, tako ja mislim i u sportu bez obzira na rezultate i medalje, i za čovjeka i za jednog sportistu najbitnije je da ostane kakav je bio čovjek.Trebalo bi da budemo isti i u porazu i u pobjedi. Taj neki fer-plej je moja zvijezda vodilja, jako držim do toga i nikada nikom ne priznam prije odigrane utakmice da je bolji od mene", istakao je Đorđević. On je dodao da je u konatktu sa nekadašnjim saigračima iz reprezentacije Samirom Avdićem, Teomanom Alibegovićem i Dinom Rađom, koji mu je čestitao poslije finalne utakmice sa Amerikancima. "U kontaktu smo i uvijek mi je drago kad ih vidim i čujem. Dobro, Divac, Danilović, Paspalj, Obradović, oni su svi tu pa se i viđamo i družimo. Bodiroga, naravno, skoro svakodnevno. Ali ta neka juniorska vremena uz trenera Pešića su specijalna. Moj kum Nebojša Ilić s kojim sam odrastao, 13 godina igrali zajedno... Moj život je vezan za te dane kada smo odrastali i kada su prijateljstva bila jako iskrena, ustvari, najiskrenija i prava, jedina prava", rekao je Đorđević. Selektor Srbije prokomentarisao je i košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine za koju je rekao da je "respektabilan protivnik". "Bosna je ekipa koja ima sjajne košarkaše, jednog Mirzu Teletovića koji je, ako ne najbolji, onda jedan od najboljih igrača na poziciji četvorke. Prema tome, ima jednog fenomenalnog trenera, Duška Ivanovića, i siguran sam da će oni sljedeće godine biti bolji nego što su bili ove godine", zaključio je Đorđević. (Blic, Tanjug)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Aleksandar Đorđević: Jedinstvo donelo uspeh

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2014

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da je uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Španiji posljedica dobre atmosfere u nacionalnom timu. Srpski košarkaši osvojili su srebrnu medalju, pošto su u finalu izgubili od selekcije SAD (92:129)..."Najvažnija je bila ekipa,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.