Đorđević hvali Đilasa, a priželjkuje...

Izvor: Mondo, 22.Sep.2016, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević hvali Đilasa, a priželjkuje...

Srpski selektor kaže da ima "vrlo jasnu ideju" koga bi voleo da vidi na čelu košarkaške organizacije.

Aleksandar Đorđević za list "Politika" je u superlativima pričao o odlazećem predsedniku Košarkaškog saveza Srbije, Draganu Đilasu.

Za njega je rekao da je "prešao put od zaljubljenika u košarku do uspešnog predsednika", koji je "svoje organizacione sposobnosti spojio sa 20 godina redovnog praćenja velikih košarkaških događaja".

Stvari na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kojima Đilasu odaje priznanje su: "mudrost u spoljnoj politici KSS, kada je trebalo zauzeti stav u sukobu FIBA i Evrolige", podizanje ženske košarke, obezbeđivanje "idealnih uslova nacionalnim selekcijama" u vreme kada je doživeo pad na političkoj sceni i nemešanje u stručni deo posla.

"Pokazao je da je dobar menadžer i da može uspešno da vodi brend kakav je srpska košarka i da ga unapređuje. Svaka mu čast kako je radio".

Srpska košarka u narednim mesecima će dobiti novog lidera, a "Sale Nacionale" je priznao da ima svog favorita za tu poziciju.

"Imam vrlo jasnu ideju koga bih voleo da vidim na čelu Saveza i taj čovek to zna!"

Možemo samo da nagađamo na koga je Đorđević mislio u razgovoru za "Politiku", ali tipujemo na Dejana Bodirogu, nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije i potpredsednika KSS za mušku košarku u vreme Đorđevićevog dolaska na poziciju selektora.

Bodiroga je otišao iz Saveza početkom 2015, a Đorđević je u svojim javnim istupima uvek govorio afirmativno o stvarima koje su do tada uradili zajedno.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.