Đorđević: Nikada neću biti trener onog nivoa kakav sam bio igrač

Izvor: Blic, 21.Avg.2014, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Nikada neću biti trener onog nivoa kakav sam bio igrač

Kada je nakon Dušana Ivkovića preuzimao košarkašku reprezentaciju Srbije, Aleksandar Đorđević bio je duboko svestan da će na ovom poslu imati još jednu otežavajuću okolnost. Naime, čitava javnost njegove trenerske domete neminovno će meriti sa onim igračkim. A Đorđević je bio jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena.

Kada je nakon Dušana Ivkovića preuzimao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << košarkašku reprezentaciju Srbije, Aleksandar Đorđević bio je duboko svestan da će na ovom poslu imati još jednu otežavajuću okolnost. Naime, čitava javnost njegove trenerske domete neminovno će meriti sa onim igračkim. A Đorđević je bio jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena.

„Nikada neću biti trener onog nivoa kakav sam bio igrač. Voleo bih kada bih mogao da ponovim igračke domete, ali to je jako teško. Nemam ni vremena, ne verujem da ću toliko dugo biti trener. Moja igračka karijera je odavno prošlost i stavio sam je u kutak koji joj i pripada“, kaže Đorđević za NIN.

On je istakao da je itekako zadovoljan odnosom igrača prema obavezama naročito u teškim danima koji su za "orlovima", jer su jedan za drugim otpadali Lučić, Dangubić, Kuzmić, Nedović, a još su povređeni Teodosić i Krstić.

"Trenerski posao je „lep“, ali to su stvari na koje ne možete da utičete. Ono čime sam zaista zadovoljan je odnos reprezentativaca prema radu", rekao je Đorđević i istakao da bi plasman "orlova" u polufinale Svetskog prvenstva koje počinje 30. avgusta u Španiji bio uspeh.

"Veliki uspeh bi bio ulazak u polufinale, a medalja bi bila kao Mont Everest. Pogotovu što bi u polufinalu igrali sa domaćinom Španijom koja je po mom mišljenju najveći favorit. Govorio sam to i pre tri meseca kada se nije znalo da će se selekcija SAD susresti sa otkazima i povredama ključnih igrača. Sve je organizovano tako da Španija titulom kruniše silazak sa scene jedne velike generacije u kojoj su Gasol, Navaro, Kalderon, Rejes... Ali ne priznajem da je bilo ko bolji pre utakmice. Uostalom, teren nikada ne laže", kaže "Sale Nacionale".





Ceo intervju sa Aleksandrom Đorđevićem možete pročitati u štampanom izdanju "NIN"-a, koje je na kioscima od ovog četvrtka, 21. avgusta 2014.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.