Đorđević: Autoritetom da pokažemo ko smo i šta smo!

Izvor: 011vodič.com, 07.Sep.2019, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Autoritetom da pokažemo ko smo i šta smo!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da njegovu ekipu protiv Španije dočekuje navažnija i najzahtevnija utakmica do sada na Svetskom prvenstvu u Kini.
Najvažnija i najteža utakmica do sada. Najzahtevnija sigurno. Španci svako takmičenje krenu u slabijoj formi i onda se podižu. To već godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << rade, planski ili ne. Pričajući sa Skariolom, nije baš planski ovoga puta, ali je tako. Moramo da budemo spremni da bismo uradili ono što očekujemo – rekao je Đorđević, preneo je Košarkaški savez Srbije.
Košarkaši Srbije u nedelju od 14.30 igraju protiv Španije, za prvo mesto u Grupi J na Svetskom prvenstvu u Kini. Pobednik duela će igrati u Šangaju, a drugoplasirani iz grupe u Donguanu.
Imaju veliko iskustvo, sjajne lidere koji vode igru poput Ljulja i Rubija. Rudi Fernandes ima iskustvo, Pau Ribas radi posao sa klupe. Naravno, uz sjajnog Marka Gasola, braću Ernangomes i Klavera, to je odlična reprezentacija. Igraju mnogo snažno, fizički, na ivici faula kao i uvek – naveo je Đorđević.
On je rekao da će Srbija, kao i poslednjih godina na velikim takmičenjima, podizati formu.
– Zavisi šta kažemo da je odlično. Ranijih godina smo govorili da i izlaskom na zagrevanje, već govorom tela i autoritetom pokažeš zašto si došao i tako utičeš malo na protivnika. Kada su slabije reprezentacije one trpe, ali kada su jače one igraju sa više ponosa, snage i znanja. Biće teže sada.
Đorđević je rekao da ekipa prvo želi pobedu, a da je manje važno na koji će način doći do nje i sa kolikom razlikom.
Samo da idemo sigurni u sebe i način na koji igramo, da nastavimo u istom ritmu. Ništa specijalno nije potrebno. To što je bilo, bilo je. To su stvari koje se ciklično menjaju – dodao je on.
Upitan o dobroj igri Španije u odbrani, Djordjević je rekao da je to njegovoj ekipi izazov.
Postoje igrači koji rade odličan defanzivni posao, poput Oriole, Klavera, mladjeg Ernangomesa i igrača koji ulaze sa klupe. Neke utakmice koje su u grupi igrali protiv Irana i Tunisa, Kino Kolom je ušao sa klupe kao treći plejmejker i povezao ih, ali taj odbrambeni fajt je njihov zaštitni znak već godinama – rekao je on.
Znaju kako da izvuku faul, kako da fintiraju, tu su majstori Rudi Fernandes pre svih, ali Rubio, Rivas i Ljulj igraju veoma dobru odbranu. To je super izazov i dolazi u pravom trenutku – dodao je Djordjević.

The post Đorđević: Autoritetom da pokažemo ko smo i šta smo! appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.