Đilas: Ne brinite, igraće i reprezentacija i Zvezda!

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Ne brinite, igraće i reprezentacija i Zvezda!

"Ne pitajte me šta će biti od sezone 2016/2017, znam da FIBA sprema ozbiljan budžet za svoju Evroligu, ali ne od jeseni", objasnio je prvi čovek KSS

Žestokom sukobu na relaciji FIBA - ULEB - ABA liga više se ne vidi početak, a kako stvari stoje, ni kraj! Praktično iz dana u dan situacija se menja, a informacije koje konstantno pristižu iz sedišta Međunarodne kuće košarke i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Evrolige nisu nimalo ohrabrujući. Na trenutak se, doduše, činilo da je pronađen model po kojem bi sve strane bile zadovoljne, a regionalno takmičenje nastavilo da živi u nešto izmenjenom obliku, ali situacija se dodatno pogoršala.

Iako mnogi smatraju da bi Srbija i njeni klubovi mogli da budu "kolateralna šteta" rata dve velike organizacije, jer u isto vreme sa dve strane prete suspenzije reprezentaciji i beogradskim večitim rivalima, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas smatra da štetu neće pretrpeti ni Orlovi, ni Crvena zvezda, ni Partizan.

Prvi čovek KSS najavio je da će učesnici Jadranske lige i njihovi nacionalni savezi, sa izuzetkom Hrvatske (izbori) i Crne Gore (zastupa je Srbija) u četvrtak u Beogradu održati sastanak na kojem će se razmatrati primedbe FIBA tehničke prirode na sporazum o formiranju nove regionalne lige.

"Prvo i osnovno, nema nikakve opasnosti od suspenzije reprezentacija", rekao je Đilas na zasedanju Skupštine KSS, a prenose Večernje novosti.

"Za FIBA je neprihvatljivo da se manjinsko privatno vlasništvo u „Sidru“ bavi sportskim delom, a nema ništa protiv da se bavi poslovima marketinga i menadžmenta. Drugo, nije tačno da Crvena zvezda i ostali klubovi neće moći da igraju u Evroligi i Evrokupu. Besmisleni su napisi da FIBA preko ABA lige vodi rat sa Evroligom. Ne pitajte me šta će biti od sezone 2016/2017, znam da FIBA sprema ozbiljan budžet za svoju Evroligu, ali ne od jeseni", zaključio je Đilas.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.