Divcu nacionalno priznanje

Izvor: B92, 28.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divcu nacionalno priznanje



Bivši srpski košarkaški reprezentativac Vlade Divac potpisao je u sredu nacionalni ugovor i tako postao nosilac nacionalnog priznanja za doprinos srpskom sportu. "Zahvaljujem se u ime svih sportista koji će ove godine dobiti ovo priznanje. Ovo je lep gest prema sportistima koji su doneli velike uspehe Srbiji", rekao je Divac na konferenciji za novinare uoči potpisivanja ugovora. Divac je dodao i da nagrada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavlja lep primer mladima da se okrenu sportu, i igranju za reprezentaciju.

"Igrao sam za mnoge klubove, ali nikada mi nije bilo lepše i draže nego kada sam nosio dres reprezentacije, i predstavljao svoju zemlju. To mi je bio podsticaj da 'guram' napred", rekao je on.

Divac je poručio mladima i da nikada ne odustaju, da idu ka svom cilju "jer je tada sve moguće".

Vlade Divac je ovim priznanjem stekao pravo na mesečnu novčanu naknadu, zajedno sa ostalim uspešnim srpskim sportistima koji su potpisali ovaj nacionalni ugovor.

Ministarka za omladinu i sport Snežana Samardžić Marković zahvalila je Divcu u svoje i u ime Srbije na brojnim uspesima koji su na pravi način reprezentovali zemlju.

"Zahvaljujem Divcu na mnogim pobedama i osvojenim medaljama, ali ne samo na sportskim rezultatima, nego na svemu što je uradio za našu

zemlju. Rezultat je važan, ali i fer-plej, poštovanje protivnika i ponašanje na terenu, a cilj Ministarstva omladine i sporta je da pokušamo da naučimo mlade da se ponašaju u skladu sa tim vrednostima
", rekla je Samardžić Marković.

Ministarka je istakla i da je Divac simbol uspeha i uzor mladima, i da je sve dobro u svojoj karijeri postigao isključivo vrednim radom.

Samardžić Marković je dodala i da država nije izdvojila mnogo novca za mesečna primanja nosiocima nacionalnog priznanja, ali da je to način da se podstaknu sportisti da vredno treniraju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.