Divcu nacionalno priznanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divcu nacionalno priznanje

BEOGRAD - Bivši srpski košarkaški reprezentativac Vlade Divac potpisao je danas nacionalni ugovor i tako postao nosilac nacionalnog priznanja za doprinos srpskom sportu.

"Zahvaljujem se u ime svih sportista koji će ove godine dobiti ovo priznanje. Ovo je lep gest prema sportistima koji su doneli velike uspehe Srbiji", rekao je Divac na konferenciji za novinare uoči potpisivanja ugovora.

Divac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je dodao i da nagrada predstavlja lep primer mladima da se okrenu sportu, i igranju za reprezentaciju. "Igrao sam za mnoge klubove, ali nikada mi nije bilo lepše i draže nego kada sam nosio drez reprezentacije, i predstavljao svoju zemlju. To mi je bio podsticaj da 'guram' napred", rekao je on.

Vlade Divac je ovim priznanjem stekao pravo na mesečnu novčanu naknadu, zajedno sa ostalim uspešnim srpskim sportistima koji su potpisali ovaj nacionalni ugovor.

Ministarka za omladinu i sport Snežana Samardžić Marković zahvalila je Divcu u svoje i u ime Srbije na brojnim uspesima koji su na pravi način reprezentovali zemlju. Ona je istakla i da je Divac simbol uspeha i uzor mladima, i da je sve dobro u svojoj karijeri postigao isključivo vrednim radom.

Divac je poručio mladima i da nikada ne odustaju, da idu ka svom cilju "jer je tada sve moguće".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.